hyldebærsorbet, sorbet, is, hyldebær, hyldebærsaft, rørsukker, æg, æggehviderIdeen til denne hyldebærsorbet blev født, da jeg fik kvajet mig under kogningen af hyldebærsaft for et par uger siden. Jeg havde gang i flere gryder på én gang, og på et tidspunkt kom jeg til at fordoble mængden af sukker i en af portionerne. Det var lidt sent at gøre noget ved det – sukkeret var hældt ned i hyldebærsaften – så jeg kogte saften færdig og stod derefter og stirrede på den. Jeg er ikke vanvittig god til meget sød saft, og det var denne her, men jeg ville heller ikke smide portionen ud. Pludselig slog det mig, at med den sukkermængde måtte den supersøde hyldebærsaft være ideel til hyldebærsorbet!

I denne sorbet behøvede jeg ikke at tilsætte en sukkersirup, da saften var så sukkerholdig i forvejen. Du kan også lave en portion hyldebærsaft og nøjes med at øge sukkermængden med 50% – det burde være nok til, at saften kan bruges til sorbet.

Hyldebærsorbet

3 dl køleskabskold hyldebærsaft (kogt med dobbelt mængde rørsukker)
1 æggehvide
evt. lidt citronsaft for at justere på sødmen

Pisk hyldebærsaft og æggehvide sammen. Hæld det i en ismaskine og kør det, indtil det bliver en silkeblød hyldebærsorbet. Spis den med det samme eller put den i fryseren.

Note: Supersimpelt, superlækkert – og en god måde at bruge en oversød saft på. Denne hyldebærsorbet er ret sød og meget blød, så den kan spises direkte fra fryseren. Held i uheld 🙂 Jeg kom bagefter til at tænke på, at man også kan justere på sødmen i isen ved at tilsætte lidt citronsaft.