Funnel cakes

funnel cakes, kage, dessert, hvedemel, bagepulver, rørsukker, mælk, æg, vanilje, vaniljeekstrakt, smør, rapsolie, kanel, flormelisJeg har lovet, at jeg også ville lave en friturestegt dessert i løbet af Texas-benspændet, så jeg serverede funnel cakes for vores gæster i lørdags, efter de havde mæsket sig i Texas Brisket og Vegetable Pozole Stew.

Funnel cakes – eller tragt-kager, som de løseligt oversat hedder – er en texansk tradition, som ofte forbindes med store events såsom rodeoer. Jeg stødte på dem i kogebogen ‘Texas Favorites’ og lavede en lettere justeret portion til vores gæster. Funnel cakes er en perfekt dessert for børn og barnlige sjæle, men husk at have servietter i nærheden, når du serverer dem 🙂

Funnel cakes
4 personer

2½ dl hvedemel
½ tsk salt
1 tsk rørsukker
1½ dl letmælk
1 æg
½ tsk vaniljeekstrakt
3 spsk smeltet smør

Derudover:
rapsolie til friturestegning – ca. 8 dl
½ dl flormelis
1-1½ tsk kanel

Rør hvedemel, salt, sukker og vanilje sammen i en skål. Pisk mælk og æg sammen i en anden skål og tilsæt derefter melblandingen. Rør det indtil dejen er ensartet og vend derefter smørret i dejen. Varm rapsolien op i en lille kasserolle. Tjek om olien er varm nok ved at stikke den ene ende af en tændstik (den uden svovl) ned i olien. Hvis der straks kommer små bobler omkring tændstikken, så er olien klar.

funnel cakes, kage, dessert, hvedemel, bagepulver, rørsukker, mælk, æg, vanilje, vaniljeekstrakt, smør, rapsolie, kanel, flormelisHæld dejen i en sprøjtepose og klip et hul i enden af posen. Sprøjt dej ud over oliens overflade, så det danner en form for net. Steg det på hver side i ca. 1 minut. Løft derefter kagen forsigtigt op med en hulske eller en spatel og læg den friturestegte kage på et par stykker køkkenrulle. Lav flere kager i olien, indtil dejen er brugt op.

Rør flormelis og kanel sammen og drys det ud over de friturestegte funnel cakes. Servér dem med det samme.

Note: Funnel cakes er en rigtig lækkerbisken som bestemt vil falde i god jord hos folk, der også kan lide churros eller lignende friturestegte snacks.

funnel cakes, kage, dessert, hvedemel, bagepulver, rørsukker, mælk, æg, vanilje, vaniljeekstrakt, smør, rapsolie, kanel, flormelis

7 thoughts on “Funnel cakes

  • Tusind tak ♥
   Jeg synes, det er sjovt så mange forskellige – og lækre – retter man kan finde verden over. Der er en guldgrube af inspiration derude 🙂

 1. Idé til et andet benspænd: Hvedetortillas, evt. klippet i kvarte, kogt i olie, afdryppes og drysses med sukker og kanel. Vist mexikansk, men jeg har kun fået dem på en daddelfestival i Californien – go’e og sprøde var de dog, og hurtige at lave.

  • Det lyder mexicansk – og sjovt! Det må jeg prøve på et tidspunkt. Tak for ideen!
   Ps. I morgen blogger jeg om en texansk ret, hvor man også bruger hvedetortillas på en sjov måde 🙂

 2. Pingback: Marts: Friteret - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *