Vegetable Pozole stew – majsstuvning med grøntsager

Vegetable Pozole stew – majsstuvning med grøntsager

Nu bevæger jeg mig atter over i Tex-Mex hjørnet, for denne ret stammer oprindeligt fra Mexico, men serveres også – i en lang række forskellige udgaver – i Texas. Pozole er en form for majsstuvning eller suppe, som blandt andet indeholder maiz pozolero – eller hominy, som det kaldes i USA. Og hvad er det så? Det er tørrede majskerner, som er tilberedt på en særlig måde (og som ikke kan sammenlignes med de majskerner, du bruger til at poppe popkorn :)). Jeg er aldrig stødt på denne form for majskerner her i Danmark, men jeg købte en pose, da jeg alligevel bestilte nye chiliforsyninger hos Cool Chile Co.

Jeg kunne ikke rigtig bestemme mig for en bestemt opskrift på majsstuvning, så jeg endte med at skele lidt til ‘Texas Food Bible’ og så ellers være kreativ ud fra de andre opskrifter, jeg havde skimmet igennem.

Vegetable Pozole stew – majsstuvning

6-7 personer

100 g tørrede majskerner (maiz pozolero/hominy)
lidt rapsolie
1 stort løg
3 fed hvidløg, finthakkede
1½ spsk tørret ancho chili
½ spsk tørret arbol chili
300 g gul squash, skåret i små tern
300 g grøn squash, skåret i små tern
4 tomater, skåret i tern
8-10 dl kraftig grøntsagsbouillon
kornene fra 2 friske majskolber
½ spsk oregano
½ spsk timian
½ spsk spidskommen
2 dl øl
salt

Start med at lægge pozole i blød i koldt vand i et døgn. Hæld derefter vandet fra og kog dem i rigeligt vand i ca. 1½ time, til kernerne er møre. Hæld vandet fra.

Hæld en sjat olie i en gryde og svits løg, hvidløg, ancho chili og arbol chili ved mediumvarme. Tilsæt de to typer squash samt tomaterne og lad det stege i 4-5 minutter mere. Hæld pozole, friske majskorn, grøntsagsbouillon, oregano, timian og spidskommen i gryden. Lad det simre i en halv times tid, inden du tilsætter øl. Lad det simre videre en halv time mere. Hvis du ønsker at lave denne majsstuvning som en fyldig suppe, tilsætter du mere vand. Smag til med salt.

Min majsstuvning blev serveret sammen med Texas Brisket – en ganske fin kombination i øvrigt.

 

pozole stew, vegetable pozole stew, majsstuvning, grøntsagsstuvning, vegetar, maiz pozolero, hominy, løg, hvidløg, ancho chili, chili, arbol chili, squash, tomater, grøntsagsbouillon, bouillon, majs, oregano, timian, spidskommen, øl


2 thoughts on “Vegetable Pozole stew – majsstuvning med grøntsager”

  • Hej piskeris
    Hvor kan man købe de tørrede majs. Har ledt i mange grøntsags forretninger, vi skal nemlig lave en brisket her på lørdag som vi har fået sendt fra ‘onkels Toms grillhytte ‘, og dit tilbehør passer jo lige til det. Eller kan man erstatte dem med noget andet? På forhånd tak.
    Camilla

    • Dem har jeg bestilt på nettet, så jeg er bange for, at du ikke kan nå at få dem hjem til lørdag: http://www.coolchile.co.uk/

      Men du kan godt lave en udgave af denne stuvning, hvor du udskifter de tørrede majs med røde eller hvide tørrede bønner, der har ligget i blød et døgns tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *