Saftige squashmuffins
Vi var – desværre – til bisættelse tidligere på ugen, og her havde jeg medbragt disse squashmuffins, som vi kunne spise efter arrangementet.
Inspirationen fik jeg fra ‘Gyldendals Bagebog’, hvor jeg dog valgte at justere på flere mål samt tilsætte en gavmild mængde ost for at give mere smag til de lækre madmuffins. Resultatet blev da også nogle saftige squashmuffins, som både kan spises som mellemmåltid, som en del af en frokost eller skovtur eller som tilbehør til en cremet grøntsagssuppe.
Saftige squashmuffins
16 stk.
600 g revet squash (ca. 2 mindre squash)
4 fed hvidløg, pressede
150 g smør, smeltet
4 æg
2 tsk bagepulver
3 dl fintrevet pecorino, parmesan eller Vesterhavsost
350 g hvedemel
salt og peber
Tryk de revne squash fri for væde og put de revne squash i en skål. Rør dem med hvidløg og smeltet smør. Rør derefter æg, 2 dl revet ost, bagepulver, og hvedemel sammen til en tyk masse og slut af med at røre salt og peber i.
Smør muffinforme (jeg har en metalplade med plads til 12 muffins i) med lidt smeltet smør og fyld dem med dej. Drys lidt ost på hver af dine squashmuffins. Bag dem ved 225 grader i 15-20 minutter.
Servér helst dine squashmuffins samme dag, du har bagt dem – eller frys dem ned.
OBS – de dufter en del af hvidløg, når de er friskbagt, men smagen er meget diskret.
Note: Disse squashmuffins er både saftige og har en fin fyldig smag fra osten. Ønsker du en mere krydret udgave, så prøv at tilsætte lidt timian eller basilikum.