Cremet majsstuvning

Cremet majsstuvning

Sådan en cremet majsstuvning som denne er en af de bedste vegetarretter, du kan lave i september måned. Det er nemlig i september, du bør købe friske majs, for her kan du få fat i virkelig sødmefulde og saftige danske majskolber. Jeg kan godt lide at spise majskolber, der har fået nogle minutter i kogende vand og derefter smurt med lidt smør og drysset med lidt salt, men de lækre majs kan også bruges i sammenkogte retter – for eksempel denne, der er krydret uden at være stærk. Du kan altid tilføje lidt chili, hvis du synes, den skal bide lidt – eller evt. hælde lidt stærk chilisauce over.

Cremet majsstuvning

2 personer

2 majskolber
et lille løg, hakket
smør til stegning
1½ spsk karry
2 dåser hakkede tomater
1-1½ dl kokosmælk
salt

Start med at skære majsene fri fra kolberne. Her plejer jeg at placere majskolben (når de grønne blade er fjernet) lodret på køkkenbordet med et rent viskestykke under. Derefter tager jeg en lang skarp urtekniv eller lignende og skærer majskornene fri. De drysser ned på viskestykket og er så lette at bruge i madlavningen.

Smelt smør på en stor pande og steg løget ved mediumvarme, indtil løget bliver blødt. Tilsæt karry og rør godt rundt, inden du tilsætter majskornene. Lad dem stege videre i ca. 10 minutter. Husk at røre ind imellem samt tilsæt gerne lidt mere smør, hvis det er ved at blive for tørt. Rør så de hakkede tomater i og lad det simre videre i 10 minutter. Rør kokosmælken i og smag til med salt.

Cremet majsstuvning kan spises, som den er, men jeg synes, den er bedst med lidt kogte ris til.

Note: Det er en simpel men dejlig ret, og jeg synes bestemt ikke, man savner kødet i denne ret. Cremet majsstuvning kan selvfølgelig også bruges som tilbehør til en kødret, men det står som sagt ganske fint alene.

Vil du prøve kræfter med en lidt mere krydret og kompliceret majsstuvning, så prøv eventuelt pozole stew.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.