Rødbedebøffer med grønkålssalat og pestokartofler

Rødbedebøffer med grønkålssalat og pestokartofler

Vi spiser også andet end chokolade for tiden – for eksempel disse rødbedebøffer, som var en del af et vegetarmåltid, jeg servede forrige søndag, da jeg havde gæster (ja, de gæster, der blev udsat for omvendt hindbærroulade, chokoladekage og florentinere med nougatcreme). Jeg kan varmt anbefale disse smukke rødbedebøffer – de er saftige og meget lette at lave.

Rødbedebøffer

ca. 15 stk.

600 g rødbeder
1 stort løg
2 æg
2-3 hvidløg, pressede
1-2 tsk timian
2-3 spsk hvedemel
lidt salt og peber

smør eller olie til stegning

Skræl rødbederne og løget og riv dem på et groft rivejern. Bland rødbederne og løget med hvidløg, timian, æg, mel, salt og peber. Form rødbedefarsen til rødbedebøffer og steg dem på en pande.

Note: Disse rødbedebøffer er et rigtig godt alternativ, hvis du trænger til en kødløs dag. Jeg testede dem også på gemalen, der ellers ikke er så begejstret for rødbeder, men denne udgave kunne han nu godt lide.

 Jeg serverede mine rødbedebøffer med en vinter-kartoffelsalat lavet på små, faste kartofler, der blev kogt i letsaltet vand, afkølet og vendt i grønkålspesto.

Salaten blev lavet på finthakket grønkål, som jeg puttede i en skål og hældte kogende vand over. Grønkålen trak i ca. 5 minutters tid, inden den blev drænet for vand. Jeg skyllede et par sprøde vinteræbler og skar dem i små tern, inden jeg vendte dem i grønkålen sammen med lidt rapsolie og æblecidereddike. En håndfuld store jordskokker blev skrællet og skåret i tern og vendt i salaten, som jeg sluttede af med at smage til med lidt salt.

grønkålssalat, salat, grønkål, æbler, jordskokker, æblecidereddike, rapsolie


2 thoughts on “Rødbedebøffer med grønkålssalat og pestokartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *