Florentinere med appelsin og nougatcreme

Florentinere med appelsin og nougatcreme

Tredje og sidste kage, som jeg serverede for gæsterne sidste søndag, var disse florentinere med chokolade, syltet appelsin og nougatcreme. Jeg fandt opskriften i et boligindretningsblad, sidste gang jeg var hos frisøren – muligvis hos Boligliv, men jeg er lidt i tvivl.

Jeg justerede et par af ingredienserne, og så undlod jeg at lægge mine florentinere sammen om cremen men serverede dem i stedet enkeltvis med en klat nougatcreme ovenpå – ellers bliver det lidt for voldsomt!

Florentinere med appelsin og nougatcreme

ca. 20 stk.

Dej:
50 g mandler
25 g hasselnødder
50 g smør
50 g rørsukker
1 spsk honning
1 spsk fløde
1 spsk hvedemel

Nougatcreme:
125 g nougat
1 dl fløde
35 g syltet appelsinskal – jeg brugte noget af skallen fra den appelsin, jeg lavede appelsinlikør på i juledagene.

Derudover:
50 g mørk chokolade
hakkede nødder – evt. rester af de karamelliserede nødder fra chokoladekagen

Hak nødderne fint (dog ikke så fint, at det bliver til mel!). Hæld fløde, smør, sukker og honning i en gryde og varm det op. Lad det simre i nogle minutter, indtil det bliver til gylden karamel. Vend nødderne og melet i karamelmassen og lad den afkøle i ti minutters tid. Sæt papirmuffinforme på en bageplade og put en teskefuld af karameldejen i hver muffinform. På den måde får florentinerne en pæn kant og flyder ikke ud på bagepladen. Bag dine florentinere ved 185 grader i ca. 10 minutter, indtil de bliver gyldne. Lad dem køle helt af og tag dem så ud af muffinformene.

florentinere, fløde, småkager, kage, dessert, hasselnødder, nødder, nougat, chokolade, mørk chokolade, hvedemel, smør, appelsiner, syltet appelsin, nougatcreme,

Smelt chokoladen og dyp den ene halvdel af hver småkage i chokoladen. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre.

florentinere, fløde, småkager, kage, dessert, hasselnødder, nødder, nougat, chokolade, mørk chokolade, hvedemel, smør, appelsiner, syltet appelsin, nougatcreme,

Smelt nougaten og lad den afkøle, så den er fingerspidsvarm. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i nougaten. Hak den syltede appelsinskal og vend den i nougatcremen.

Put en klat nougatcreme på alle florentinere og pynt dem evt. med lidt karamelliserede nødder.

Note: Disse florentinere er pænt syndige, og jeg kan varmt anbefale dem. Har du ikke syltet appelsinskal, kan denne godt udelades.12 thoughts on “Florentinere med appelsin og nougatcreme”

 • Hvor ser det godt ud. 🙂
  Første gang jeg stødte på din blog var det faktisk for at finde en florentineropskrift. Jeg er glad for jeg blev hængende. 🙂

  • Hendes havde nok været lidt mere elegante – men jeg gad ikke at hive sprøjtetyllen frem på det tidspunkt 😉

 • Kommer fluks på topprioriteret to-do-liste! Tror nu ikke man skal undvære appelsin af en slags….

  • Nej, men du kan evt. bage selve nøddeflagerne og derefter opbevare dem i en lufttæt beholder. Så skal du blot lave nougatcremen lige inden, at du skal servere dem 🙂

 • Åh, sig ikke ‘florentinere’ til mig – så drømmer jeg mig tilbage til de gode rigtig gamle dage med Konditori Kristine i Aalborg. De var nok 6-7 cm i diameter, og var lavet med mandlerflager, syltede appelsinstykker og hakkede cocktailbær. Med det indhold blev de både sprøde og lidt seje, og bunden var smurt med et tyndt lag mørk chokolade – sådan ‘en tynd skive florentiner’, det var sagen … Dem må jeg vist til selv at lave nogle af. De kan heldigvis opbevares i en kagedåse i min kølige kælder.

  • Hehe! Florentinere er skønne – så vanedannende. Får helt lyst til at bage en portion, men så skal temperaturen lige falde lidt først 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *