Valnøddekage med appelsin og kanel

valnøddekage, valnødder, kage, dessert, appelsiner, kanel, smør, rørsukker, hvedemel, æg, bagepulverJeg beklager, men I bliver udsat for en del kage-indlæg lige for tiden. Der er nemlig mange gode anledninger til at bage kage disse dage, og det udnytter jeg groft! I går tog jeg således denne valnøddekage med på arbejde for at fejre en af kollegerne. Jeg var lidt udfordret mht. hvilken kage, jeg ville medbringe, eftersom den kunne ikke stå på køl inden, men jeg endte med at finde frem til en valnøddekage, som jeg på et tidspunkt havde set hos CookieCrumble. Jeg valgte dog at bruge lidt mere mel i opskriften samt tilføje kanel, så den blev lidt mere juleagtig.

Valnøddekage med appelsin og kanel

250 g smør
250 g rørsukker
250 g valnødder, hakkede
150 g hvedemel
4 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
saft og revet skal fra økologisk appelsin

Del æggene, så du har æggehvider i én skål og æggeblommer i en anden. Pisk æggehviderne stive. Tag en tredje skål frem, hæld smør og sukker i og pisk det sammen til en luftig masse. Tilsæt æggeblommerne samt saft og skal fra appelsinen og pisk kort. Rør derefter hvedemel, kanel og bagepulver i. Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen og til sidst også valnødderne.

Hæld dejen i en smurt bradepande – jeg brugte en på ca. 35×24 cm. og bag din valnøddekage ved 160 grader i ca. 30-35 minutter. Husk at tjekke med en lille træpind, om kagen er bagt længe nok.

Lad kagen afkøle og pynt den med flormelis eller glasur.

Note: Dejlig valnøddekage med masser af nødder og en fin smag af både appelsin og kanel. I denne version er smagen mild nok til at kunne spises året rundt, men bruger du endnu mere appelsin og kanel i kagen, bliver det til en sand julekage – og det er jo værd at overveje, nu hvor december nærmer sig med hastige skridt.

8 thoughts on “Valnøddekage med appelsin og kanel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *