Blåbærmuffins med mascarponecreme
Der skulle selvfølgelig også være indflytningskage til flyttedagen i går, hvor jeg også medbragte havregryns-sandwichboller. Det er alt for sjældent, jeg får lavet muffins, så jeg udnyttede denne glimrende chance til at bage blåbærmuffins – og så kunne jeg ikke nære mig og måtte også pynte dem med lidt mascarponecreme og blåbærstøv. Akja.
Inspirationen til disse blåbærmuffins er hentet fra ‘Byens bedste kager’. Jeg undlod dog hasselnødder, brugte flere blåbær og pyntede som sagt med mascarponecreme.
Blåbærmuffins
12-15 stk.
200 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
250 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
1 dl mælk
150 g blåbær
Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter æggene et efter et. Pisk mælken i. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det dernæst i dejen. Vend blåbærrene i dejen og fordel dejen i muffinforme. Jeg brugte nogle med rimelig høje kanter og fik derfor 12 stk, men bruger du almindelig forme, får du sandsynligvis lidt flere. Sørg for at dejen max. fylder to tredjedele af hver muffinform. Bag dine blåbærmuffins ved 200 grader i 15-20 minutter.
Så kunne man jo stoppe der… men jeg lod mine blåbærmuffins afkøle, inden jeg pyntede dem med en mascarponecreme og dryssede blåbærstøv ud over. Denne creme rækker til 12 muffins:
250 g mascarpone
100 g flormelis
50 g blødt smør
saften fra ½ citron
Pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse og hæld den på en sprøjtepose. Dekorér dine blåbærmuffins med cremen og drys evt. blåbærstøv eller krymmel på.
Det er jo helt klart dig, man skal kalde på, når man skal flytte 😉
Hehe, jeg kan ikke lejes 😀
Ork manner ! Blåbærstøv? I’m in heaven 😀
*hehehe*
Jep, det er skønt at lege med!