Blomme-blåbærtærte med mascarpone

blommetærte, blåbærtærte, tærte, blommer, blåbær, mascarpone, fløde, mandler, hvedemel, rørsukker, vaniljesukker, blåbærsaft, dessert, kageJeg skulle bruge en kage den anden dag, da jeg havde gæster, og der kom jeg til at tænke på en kirsebærtærte, som jeg så hos Himmelske kager på et tidspunkt. Jeg havde dog mere lyst til at lave en kage med blommer, men hvorfor så ikke blot lege videre med kirsebærtærten og trylle den om til en blommetærte? Blommeportionen var dog lige lovlig lille, så jeg tilføjede også nogle blåbær, da de ville gå godt sammen med den blåbærsaft, jeg havde på lager. Jeg fik nemlig en blåbærsaft fra Secret Kitchen for nylig, men den var lidt for sød til min smag. Til gengæld fungerede den rigtig godt i mascarponecremen og frugtkompotten.

Blomme-blåbærtærte med mascarpone
10-12 personer

Tærtebund:
200 g hvedemel
50 g meget finthakkede mandler
100 g koldt smør
1 spsk rørsukker
1 æg

Creme:
250 g mascarpone
4 spsk koncentreret mørk saft – f.eks. blåbærsaft eller solbærsaft
75 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde

Kompot:
450 g mørke blommer uden sten
200 g blåbær
1½ dl koncentreret mørk saft

Bland hvedemel, mandler og sukker. Skær smørret i små stykker og gnid dem ind i melblandingen, til det smuldrer. Saml dejen med et sammenpisket æg (dejen skal ikke æltes igennem – bare samles) og pak dejen ind i film, inden du lægger den i køleskabet en halv times tid.

Drys mel på bordet og rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse. Bred dejen ud i en form – gerne et tærtefad med løs bund. Skær overskydende kanter af og prik bunden med en gaffel. Bag bunden i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. Lad bunden afkøle.

Hæld blommer og blåbær i en gryde sammen med saften. Lad det simre i ca. 5 minutter og tag så blommerne og blåbærrene op. Lad resten af saften koge ind til cirka det halve, inden du vender siruppen i frugten. Lad det køle helt af.

Pisk mascarpone, saft, flormelis og vaniljesukker til en glat creme. Hæld fløden i en anden skål og pisk det til skum. Vend flødeskummet i mascarponecremen. Fordel cremen ud over den afkølede tærtebund og stil den i køleskabet til næste dage, så tærten kan sætte sig. Skær din blomme-blåbærtærte ud i mindre stykker og pynt dem med frugtkompotten lige inden servering.

Note: Denne blomme-blåbærtærte er en rigtig dejlig kage, som både har en mild og lækker creme, en crunchy bund og en sød, kraftig topping. Mmm! Kagen kan selvfølgelig varieres, så er du mere til brombær eller solbær, bruger du blot dem i stedet.

8 thoughts on “Blomme-blåbærtærte med mascarpone

  1. Pingback: Risalamandetærte | Piskeriset på eventyr

  2. Pingback: Abrikostærte samt blommetærte med mandelflager | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *