Risalamandetærte

risalamandetærte, risalamande, risengrød, grødris, ris, sødmælk, fløde, kirsebær, kirsebærsauce, jul, dessert, kage, tærte, hvedemel, mandler, nødder, smør, rørsukker, flormelis, ægSom jeg nævnte i går, så lavede jeg to kager som afslutning på julefrokosten. Den ene var en krydderjulekage med kaneltrøffel, og den anden var denne risalamandetærte. Jeg syntes ikke, at gæsterne skulle snydes for risalamande, selvom jeg ikke ville lave den traditionelle, så jeg lavede dette lille eksperiment.

Jeg valgte at bruge Selleberg kirsebærsauce, men jeg havde desværre glemt, at den ikke er nær så sød som mange af de andre kirsebærsaucer, der er i handlen, og derfor kunne selve risalamanden godt have tålt at være en smule sødere. Jeg har derfor tilføjet flormelis i opskriften, selvom jeg ikke selv brugte det.

Risalamandetærte
12-14 personer

Sød tærtebund
risengrød lavet på 1½ dl ris – se tip til kogning af risengrød
2 tsk vaniljesukker
3½-4 dl fløde – pisket til blød flødeskum
flormelis
1 glas god kirsebærsauce – gerne fra Selleberg

Rul tærtedejen tyndt ud ud og læg den i et 28 cm stort ildfast tærtefad. Prik dejen flere gange med en gaffel og bag tærten (se opskriften, jeg har linket til). Lad tærtedejen køle af. Tilbered imens risengrøden og lad den køle helt af, inden du vender vaniljesukker og flødeskum i risengrøden. Smag til med flormelis, hvis du bruger en kirsebærsauce, der ikke er så sød. Dryp eventuelt tærtebunden med lidt kirsebærvin, inden du fordeler risalamanden ud over. Lad gerne din risalamandetærte trække i køleskabet nogle timer, inden den serveres. Fordel kirsebærsaucen ud over din risalamandetærte lige inden servering.

OBS – gem evt. en hel smuttet mandel i i din risalamandetærte, hvis der er mandelgave…

risalamandetærte, risalamande, risengrød, grødris, ris, sødmælk, fløde, kirsebær, kirsebærsauce, jul, dessert, kage, tærte, hvedemel, mandler, nødder, smør, rørsukker, flormelis, æg

21 thoughts on “Risalamandetærte

 1. Ej en skæg kombination! Det kunne jeg bestemt godt finde på at lave. Elsker Sellebergs kirsebærsauce til risalamande.. det er et af højdepunkterne juleaften haha!

  • Taark! Jeg kunne ikke nære mig – elsker den traditionelle risalamande men synes godt, den må fortolkes lidt 😉

 2. Ej sikke en sjov og fin idé. Jeg er pjattet med Ris a la mande og har slet ikke fået en eneste portion i år. Måske skal jeg kickstarte sæsonen med din kageversion?

  Glad december!

  • Det er i hvert fald en sjov måde, at servere dessert på – og så kan du altid tilpasse den, så den passer til din egen smag (om det skal være sød kirsebærsauce og/eller kraftig kirsebærsauce, mild eller meget ‘vaniljet’ risalamande osv.)

  • Det overvejede jeg først, men da risalamande er rigelig tung i forvejen, så holdt jeg mig til en mere traditionel udgave 🙂

 3. Pingback: Risalamande cheesecake - lookalike - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 4. Pingback: November: Ris - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 5. Pingback: Jule-tiramisu - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *