November: Ris
I november måned skal jeg lege med ris – eller, det er i hvert fald månedens benspænd.
Ris er ikke noget, vi spiser så tit herhjemme. Vi ender tit med at spise forskellige slags grøntsager som tilbehør i stedet for ris og pasta, men nu mente jeg, at det atter var på tide at eksperimentere lidt med ris.
Jeg bruger typisk ris som en del af asiatiske eller indiske retter, men der er jo mange madkulturer, der bruger ris, så mon ikke jeg kommer godt omkring? Og så skal man jo ikke glemme, at ris også indgår i en række desserter, så måske der også dukker sådan en op undervejs.
Lidt inspiration til risretter:
Dirty rice
Hjemmelavet sushi
Rødbede-risotto
Kantarel-risotto
Tomatrisotto
Spanakorizo – græsk spinatret
Risvaffel med rejer i rød karry
Rispandekager med karrykylling
Risengrød med karry og kokos
Lidt inspiration til risdesserter:
Tip til risengrød og risalamande
Mexicansk risbudding med kanel og lime
Belgisk risbudding
Risalamande-cheesecake
Risalamande-budding
Risalamandetærte
Italiensk ristærte
Vi lavede kokosris den anden dag efter jeg så det i et Jamie Oliver tv program. En dåse kokosmælk hældes i en gryde, så fyldes dåsen med vand og tilsidst en dåse ris. Det blev mega cremet og var virkelig lækkert. Vi fik kylling i karrysovs til. Men tror det er godt til alt asiatisk 🙂
Det lyder ret lækkert – og en smuuule syndigt 😀
Jeg har prøvet at lave risengrød på kokosmælk (det var dengang, jeg ikke brød mig om almindelig risengrød og derfor prøvede forskellige varianter), og det er nu heller ikke så tosset endda 🙂