Risengrød med karry og kokos

Risengrød med karry og kokos

Karry, ris og kokos er tre ingredienser, der passer rigtig godt sammen, så hvorfor ikke udnytte det? Det tænkte jeg, da jeg brainstormede ideer til mit karry-benspænd tilbage i december måned, og pludselig slog det mig – jeg skulle da lave en risengrød med karry og kokos! Kan det fungere? Ja, det kan det godt. Jeg har faktisk prøvet at lave risengrød med kokosmælk dengang, da jeg ikke kunne lide den almindelige risengrød med sødmælk, og det kan jeg anbefale dig at gøre, hvis du ikke kan tåle mælkeprodukter. Så skal du blot riste karryen på en tør pande (og undlade smørret).

Jeg udsatte den skeptiske gemal for denne funky risengrød, og efter en mundfuld var han solgt.

Risengrød med karry og kokos

2 personer

3 dl grødris
3 dl vand
4-5 dl sødmælk
3 spsk smør
3 tsk god karry (se nederst i indlægget)
1 dl kokosmel
salt
1-2 spsk rørsukker

Pynt: Ristede kokosflager

Hæld grødris og vand i en gryde og varm det op. Lad det simre ved mediumvarme og tilsæt løbende mælk, mens risengrøden simrer. Imens smelter du smørret på en pande og tilsætter karryen. Lad det stege ved mediumvarme i et halvt minuts tid, inden du slukker for varmen igen.

Når risengrøden er færdigkogt, tager du gryden af varmen. Rør karryblandingen i den færdige risengrød sammen med kokosmel og smag grøden til med salt og sukker. Servér din risengrød med det samme – evt. pyntet med ristede kokosflager.

Note: Risengrød med karry og kokos spiller max! Den har sødme, fylde og styrke på samme tid, og så får karryen virkelig retten til at lyse op på bordet. Rigtig sjovt eksperiment der heldigvis smagte lige så godt, som jeg håbede på.

Og hvad er det så for en karry, jeg brugte? Jamen, det var ikke mindre end verdens bedste karry! Eller – karryen går under navnet ‘World’s Best Curry Powder Project’, og den er udviklet over 3 år. Karryen indeholder hele 44 forskellige ingredienser, er mediumstærk og samtidig rigtig godt balanceret, så den hverken smager for stærkt, bittert eller støvet (noget karryblandinger – især de billige – kan have en tendens til). Og så gør det jo ikke noget, at den har en skøn gul farve. Det var Marian fra Brændstof, der fortalte om karryen og sørgede for, at jeg fik en dåse tilsendt, så tak for det 🙂

Er det verdens bedste karry? Muligvis. Den er i hvert fald en af de bedste karryblandinger, jeg har smagt, og jeg skal på jagt efter flere dåser, når denne her er brugt op.14 thoughts on “Risengrød med karry og kokos”

  • Tænkte også på dig, da jeg lavede det 😉
   Jo for søren da! Skøn karry, den skal jeg klart hamstre mere af!

 • Ej, hvor er det en sjov ide. Gade vide hvordan familien vil reagere på den, der er 2 der ikke kan lide risengrød, men det her er jo alligevel så anderledes.

  God weekend
  Anne-Marie

  • Prøv det endelig! Jeg synes, at den cremede konsistens, den gode karrysmag og den lette sødme fra kokosmelet går rigtig godt sammen 🙂

  • Det faldt også i god jord hos gemalen, der ellers var lidt skeptisk, da han hørte, hvad vi skulle have til aftensmad 🙂

  • Den er skøn! Dejlig balance, fantastisk farve og en god varme 🙂
   Jeg pønser på, hvad jeg skal putte den i næste gang… nok en af den kommende weekends retter…

 • For at det ikke skal være løgn har jeg faktisk grøden i køleskabet lavet i forgårs. Det går vel an endnu tænker jeg, så jeg vil i morgen afprøve din ret her. Juhu hvor herligt 🙂

 • Den er på min must-try liste…
  (yeps, så nåede jeg til denne efter jul)…

  Desværre har jeg en mand der nægter at spise grød 🙁 Måske man skulle lave den ‘i smug’ og lade mig smage med bind for øjnene :$ Hvis han kan lokkes til det..

  • Min er heller ikke så begejstret for grød – medmindre det er risengrød. Han var noget skeptisk, da jeg præsenterede denne ret, men han kunne heldigvis godt lide den 🙂

   • Her er AL grød no-go 🙁
    Risengrød, havregrød, frugt-grød… Ligesom alt der hedder frugt der har fået varme, mayonnaise og andre ‘dressing-agtige’ substanser.. Ingen skaldyr, muslinger og lign…
    Så ville være et stort sats, men tror jeg vil prøve 😉
    Sidste uge spiste han et stykke æbletærte for at være høflig (restauranten gav dessert fordi vi kommer så ofte).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *