karry-risengrød, grød, risengrød, karry, kokos, kokosflager, kokosmel, sødmælk, rørsukkerKarry, ris og kokos er tre ingredienser, der passer rigtig godt sammen, så hvorfor ikke udnytte det? Det tænkte jeg, da jeg brainstormede ideer til mit karry-benspænd tilbage i december måned, og pludselig slog det mig – jeg skulle da lave en risengrød med karry og kokos! Kan det fungere? Ja, det kan det godt. Jeg har faktisk prøvet at lave risengrød med kokosmælk dengang, da jeg ikke kunne lide den almindelige risengrød med sødmælk, og det kan jeg anbefale dig at gøre, hvis du ikke kan tåle mælkeprodukter. Så skal du blot riste karryen på en tør pande (og undlade smørret).

Jeg udsatte den skeptiske gemal for denne funky risengrød, og efter en mundfuld var han solgt.

Risengrød med karry og kokos
2 personer

3 dl grødris
3 dl vand
4-5 dl sødmælk
3 spsk smør
3 tsk god karry (se nederst i indlægget)
1 dl kokosmel
salt
1-2 spsk rørsukker

Pynt: Ristede kokosflager

Hæld grødris og vand i en gryde og varm det op. Lad det simre ved mediumvarme og tilsæt løbende mælk, mens risengrøden simrer. Imens smelter du smørret på en pande og tilsætter karryen. Lad det stege ved mediumvarme i et halvt minuts tid, inden du slukker for varmen igen.

Når risengrøden er færdigkogt, tager du gryden af varmen. Rør karryblandingen i den færdige risengrød sammen med kokosmel og smag grøden til med salt og sukker. Servér din risengrød med det samme – evt. pyntet med ristede kokosflager.

Note: Risengrød med karry og kokos spiller max! Den har sødme, fylde og styrke på samme tid, og så får karryen virkelig retten til at lyse op på bordet. Rigtig sjovt eksperiment der heldigvis smagte lige så godt, som jeg håbede på.

Og hvad er det så for en karry, jeg brugte? Jamen, det var ikke mindre end verdens bedste karry! Eller – karryen går under navnet ‘World’s Best Curry Powder Project’, og den er udviklet over 3 år. Karryen indeholder hele 44 forskellige ingredienser, er mediumstærk og samtidig rigtig godt balanceret, så den hverken smager for stærkt, bittert eller støvet (noget karryblandinger – især de billige – kan have en tendens til). Og så gør det jo ikke noget, at den har en skøn gul farve. Det var Marian fra Brændstof, der fortalte om karryen og sørgede for, at jeg fik en dåse tilsendt, så tak for det 🙂

Er det verdens bedste karry? Muligvis. Den er i hvert fald en af de bedste karryblandinger, jeg har smagt, og jeg skal på jagt efter flere dåser, når denne her er brugt op.

verdens bedste karry