Tip til risengrød og risalamande

Tip til risengrød og risalamande

 

Det er meget få gange i mit liv, jeg har lavet risalamande, for jeg synes, det er ret irriterende at koge risengrød. Hvert år forbarmer jeg mig dog og laver risengrød til gemalen et par gange i løbet af december, og her bruger jeg et tip til risengrød, som jeg fik af min mor.

Start med at koge risene i vand de første 10-15 minutter. Hæld evt. vand fra og kog risene færdige ved lav varme i sødmælk – husk at tilsætte mælken lidt ad gangen undervejs samt at røre med jævne mellemrum. Hvis grøden kun skal bruges til risalamande, kan du lige så godt smide en flækket vaniljestang i med det samme.

Jeg brugte dette tip til risengrød i går, og det var væsentlig lettere at koge grøden. Der var på intet tidspunkt, at grøden var i fare for at brænde på.

I går aftes begyndte det at sne, og det tror jeg, det fortsatte med det meste af natten. Vi vågnede op til store snedriver og fygning her til morgen, og det har sneet helt frem til midt på eftermiddagen, så det har været solide mængder sne, der skulle skovles. Vi var lidt bekymrede for, om aftenens gæster ville kunne komme frem, men meldingen lyder pt på, at de dukker op, så det glæder vi os til! Der er ild i brændeovnen, julemusik på anlægget og om lidt kommer brætspillene frem, og så skal vi ellers hygge os hele aftenen. Det er i det hele taget en pragtfuld weekend, vi har gang i!23 thoughts on “Tip til risengrød og risalamande”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *