citronmuffins, muffins, kage, dessert, smør, rørsukker, æg, hvedemel, bagepulver, citroner, vanilje, vaniljestangDen anden dag sad jeg og sorterede i en lang række mails og opdagede til min skræk, at jeg havde en opskrift på citronmuffins liggende, som jeg ikke har fået afprøvet! Folk, der har bemærket min særlige citronglæde, vil forstå, at det må bero på en meget stor misforståelse, og jeg sørgede derfor straks for at bage en portion, da jeg havde en rollespilsaftale et par dage senere.

Opskriften har jeg oprindeligt fået af Mrs Cakeaholic, og jeg valgte at tilsætte lidt citronsaft, da jeg syntes, at dejen var en anelse tør (og fordi jeg ville have ekstra citronsmag…).

Mini-citronmuffins
28-30 stk.

125 g blødt smør
125 g rørsukker
3 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
revet skal af en økologisk citron
1 spsk friskpresset citronsaft
korn fra ½ vaniljestang

Rør smør og rørsukker til en lys og luftig masse. Tilsæt æggene et af gangen under fortsat piskning. Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, citronskal og vaniljekorn og rør det sammen. Kom dejen i små muffinsforme og bag dem ved 180 grader i ca. 15-18 min.
Når de er afkølet, kan du evt. pynte med glasur eller som i dette tilfælde – med farvet sukker.

Note: Det var nogle fine små kagehapsere, og der var en tydelig og skøn smag af citron. Meget friske og indbydende. Kagerne kan sagtens holde sig friske flere dage… altså hvis du kan holde fingrene fra dem!

Herunder er der et eksempel på størrelsesforholdet, da jeg tog et billede af et par mini-muffins ved siden af en teske…!

citronmuffins, muffins, kage, dessert, smør, rørsukker, æg, hvedemel, bagepulver, citroner, vanilje, vaniljestang