chokolademuffins med kaffecreme, muffins, kage, dessert, kaffepulver, flormelis, mørk chokolade, kakao, smør, sukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, natron, æg, mælkEn sjælden gang sker det, at jeg må smide håndklædet i ringen og sige – ok, det når jeg ikke! Også selvom det irriterer mig grænseløst. Sådan en dag havde jeg i går, hvor jeg ville lave fødselsdagskage til svogeren. Weekenden har som bekendt været ret travl, så til sidst måtte jeg se i øjnene, at jeg ikke kunne nå at lave den, jeg havde udset mig. Hvad gør man så – altså udover at bande? Man laver nogle lækre chokolademuffins i stedet og medbringer et gavekort på en spændende kage til senere brug! Så må vi lige finde en dag, der passer lidt bedre med resten af kalenderen…

Muffinsopskriften fandt jeg på Anarkistens blog, og jeg fulgte den næsten.

De Syndigste Chokolademuffins Ever – med kaffecreme
12-18 muffins

50 gram mørk chokolade
15 gram kakao
120 ml kogende vand
125 gram smør
200 gram sukker
2 tsk vaniljesukker
150 gram mel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
2 æg
1 dl mælk

Opvarm ovnen til 160 grader og forbered muffinsformene. Hak chokoladen, put den i en skål med kakao og hæld kogende vand over. Lad det stå, mens du laver resten af kagen. I en anden skål røres smørret lyst og luftigt med bagepulver og natron. Pisk sukker og vanilje i. Tilsæt den smeltede chokoladeblanding og dernæst æggene et ad gangen. Pisk grundigt mellem hvert æg. Tilsæt mel og mælk skiftevis og fordel dejen i formene – fyld dem kun halvt op. Bag dem i ca. 20 minutter og lad dem køle helt af, før du kommer smørcreme på.

Kaffecreme:
100 gram smør
200 gram flormelis
2 tsk frysetørret kaffe
Et par spsk mælk, gerne varm

Pisk smørret hvidt og luftigt sammen med kaffen. Tilsæt flormelis og mælk lidt efter lidt, til smørcremen er tilpas sød. Pisk smørcremen godt og grundigt, så den bliver luftig og cremet. Put i en sprøjtepose og sprøjt dekorative toppe på muffinsne. Dekorer med krymmel eller lignende.

Note: Vi havde ikke mælk, så jeg brugte kaffefløde i stedet. Kagerne var dejligt svampede og lækre – også selvom vi spiste dem dagen efter, de var blevet bagt. De blev i øvrigt puttet i køleskab, så de var helt kolde, da vi fik dem – mmm!

Jeg nåede forbi byens Kop & Kande, inden jeg skulle til træning i dag. Der er 25% rabat på alle varer, for forretningen lukker i slutningen af oktober, så jeg skulle selvfølgelig se, om ikke vi kunne købe nogle ting til det Pillivuyt-stel, som vi samler på. Jeg slæbte af sted med en frokosttallerken og fire dybe tallerkner, så det var ok. Jeg vil holde lidt mere øje med priserne i forretningen og se, om ikke der er flere ting, der frister, når priserne ryger endnu længere ned.

Inden vi skulle til fødselsdag, nåede vi lige at tømme postkasse, og jeg har netop modtaget det nyeste nummer af magasinet Mad! Nu vil jeg forsøge at se, om jeg kan vente til i morgen med at læse det, for jeg har lige nogle andre ting, jeg skal nå, inden jeg skal i seng.