Kyllingeburger i græskarkernebolle
I dag havde jeg besøg af min tidligere arbejdskollega, og da jeg havde planlagt, at vi kunne ligge på et tæppe i haven og bare snakke løs, så forberedte jeg aftensmaden allerede i går, da jeg stegte kyllingebøffer og bagte græskarkerneboller. Så skulle det blot lunes, når vi blev sultne.
Kyllingebøffer
7-8 temmelig store bøffer
1 kg hakket kyllingekød
1 lille håndfuld frisk merian
1 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 tsk paprika
Bland farsen grundigt, form bøffer af det og steg dem på en pande med lidt smør.
Note: Det er lang tid siden, jeg sidst har fået hakket kyllingekød i maden, men det var et glædeligt gensyn, og det gav nogle gode, saftige bøffer, som også var fine dagen efter.
Græskarkerneboller
8 megastore boller
6 dl lunkent vand
50 g gær
70 g græskarkerner
100 g havregryn
1 tsk salt
1 tsk rørsukker
175 g fuldkornsrugmel
hvedemel for resten
Bland gær i det lunkne vand. Bland alt andet undtagen hvedemel i og tilsæt derefter hvedemel, indtil du får en god og smidig dej. Lad den hæve til dobbelt størrelse og form den så til boller, der igen får lov til at hæve. Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Note: Jeg kan godt lide brød med lidt gods i, og kernerne giver også ekstra bid, så bollerne mætter temmelig godt – men smager også dejligt.
Jeg er også blevet rimelig glad for hakket kylling, og dine billeder frister, så det står på min indkøsseddel!
Lyder hyggeligt med besøg og hygge på plænen.
Knus
Vibeke
Åh, det ser godt ud! 🙂 – og hvor lyder det bare hyggeligt med snak på et tæppe på græsset, heldig gæst…..
Vi skal også have burger i aften, dog en mexicansk en af slagsen……
Mange hilsner
Birthe
Vi laver rimlig tit kylling som hakket, hakker det selv, så jeg kan putte det i som vi vil..
Ser ummm god ud den burger der…
Hyggehygge
Marianne
Jeg ville gerne have delt tæppe med dig i går!!!
Ser lækker, lækker ud!
Vibeke – det var også dejligt at se hende igen, og et par afslappende timer på græsplænen kan man altid bruge – det er skønt! 🙂
NYBH – det var en dejlig aften, og maden mættede ret godt, men det kan man nok også se ud fra de megaburgere, vi fik lavet! 😀
Er spændt på at se din mexicanske burger 🙂
Jule Mig – det lyder fornuftigt. Jeg har ikke prøvet at hakke det selv, for det har jeg ikke helt remedierne til. Jeg må da lige huske at købe noget mere hakket kyllingekød, når jeg støder på det igen, for det var da vældig godt… 🙂
Hanne – hæhæ, det kunne nu også have været hyggeligt! 😀