Lagkage med chokolade-kaffecreme og bærmousse
I går var vi til familiefødselsdag, og traditionen tro havde jeg medbragt kage. Jeg tog udgangspunkt i en lækker opskrift fra Anarkistens blog, men ændrede en smule hist og pist – især med pyntningen, hvor jeg fik en anden idé undervejs. Chokolade-kaffecremen drillede lidt, så der har jeg beskrevet min nødplan.
Lagkage med chokolade-kaffecreme og bærmousse
10 personer
Lagkagebunde:
4 store æg
140 g sukker
125 g mel
2 tsk vaniljesukker
Chokolade-kaffecreme:
5 dl fløde
1,5 dl letmælk
120 gram sukker
150 g mørk chokolade, hakket
10 gram instant kaffe
2 blade husblas
Bærmousse:
350 gram skovbærsymfoni
1½ dl sukker
1 tsk vaniljepulver
1 spsk maizena
2 dl vand
2½ dl fløde
Pynt:
udrullet marcipan
en stor pæon
Pisk æg, sukker og vanilje indtil massen er hvid og tyk som mousse – det tager nogle minutter. Vend forsigtigt melet i og fyld i en smurt 25 cm springform. Bag ved 190 grader i ca. 30 minutter.
Læg husblassen i blød. Hæld chokoladen i en skål sammen med kaffen. Bring fløde, mælk og sukker i kog i en gryde – så snart det koger tager du det af komfuret og smelter husblassen i det. Hæld derefter blandingen over chokolade/kaffe og rør forsigtigt rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Sæt det i køl i mindst fire timer.
Tø en pose bærsymfoni op og dræn den for saft – jeg fik omkring 280 g bær ud af det. Hæld bærrene i en gryde sammen med sukker og vaniljepulver og lad det koge et par minutter. Tryk evt. hele bær ud til splat. Tag gryden af varmen. Rør maizena og vand godt sammen, inden du blander det i bærgrøden. Lad det køle helt af, inden du pisker fløden til skum og vender bærgrøden forsigtigt i.
Flæk lagkagen i tre bunde. Pisk chokolade-kaffecremen til en blød og luftig creme. Da jeg skulle det, var crememassen lige lovlig flydende fra start, så jeg måtte til sidst sætte den i fryseren i ca. tyve minutter, før massen var så stiv, at jeg kunne piske den til creme. Fordel cremen i de to lag mellem kagkagebundene. Smør kagen ind i bærmousse og stik et kort sugerør ned i midten af kagen. Læg stykker af marcipan omkring det, så de kan være med til at skærme kagen for blomsten – den er nemlig ikke spiselig. Klip blomsterstilken til, så den kan være i sugerøret og sæt den forsigtigt ned på kagen. Stil kagen køligt, indtil den skal spises.
Note: Det var ret sjovt at dekorere kagen på den måde, og jeg synes, at blomsten passede godt til formålet. Vores pæoner er så store og flotte, at sådan en passede sig fint til at lave en (voldsom) kagedekoration.
Hvor er den smuk – var gæsterne ikke ved at falde ned af stolene af benovelse?
Det lyder bare så lækkert, når jeg læser, hvad lagkagen er lavet af – og så er det simpelthen et syn for guderne 🙂
Hvor er den flot !
Hvor ser det bare flot ud, sikke en kage! :-)Pæonen kommer virkelig til sin ret der……
Den mousse lyder SÅ lækker, den skal da helt sikkert laves, endnu en kage til min to-do-liste – måske jeg skulle lave den til kærestens fødselsdag som nærmer sig. Godt nok er han ikke så vild med bær, men mon ikke kan kommer over det, med alle de andre godter der er i kagen? 😉
Mange hilsner
Birthe
Uuuh, hvor er den bar blevet fin:)
Signe – tusind tak! De måbede noget, da jeg afslørede den 🙂
Madame – mange tak! Den smagte også ret godt, og skulle vi ikke også til fødselsdag i dag, så havde vi nok sagt ja til at få et stykke med hjem 😉
Marianne – mange tak 🙂
NYBH – tusind tak! Det er lidt skægt, for jeg havde helt glemt hvor godt, en bærmousse smager – men nuij den var god!
MissMuffin – mange tak! Tænkte den nok faldt i din smag 🙂
Super lækkert og rigtig god idé med blomsten.
Troede lige først at det var en sukker kreation ;o)
Knus Grith
Jamen dog, hvor ser den kage flot ud med den blomst, og så lyder det som det rene guf.
Knus
Vibeke
Grith – mange tak! Arh, det ville nu være fedt, hvis jeg var så dygtig, meeen her måtte den rigtige vare til! 😀
Vibeke – tusind tak! Ja, jeg trængte lidt til at lave en prangende kage, og jeg havde egentlig tænkt på en lidt lettere kage – men så blev jeg bare nødt til at lave noget med mousse i, for det var efterhånden alt for lang tid siden 🙂
Hej piskeris,
sikke en smuk kage! Den lyder rigtig lækker, og det er vildt flot med den store pæon på toppen!
mvh.
Camilla
p.s. hvordan er det egentlig lige at du får så store billeder på bloggen? Jeg har været ved at eksperimentere med større billeder på min blog, men jeg synes ikke det kører så godt for mig… :o(
Hold op en skøn kage OG blomst. Altså hvor er jeg misundelig på dine pæoner. Den chokolade kaffe creme gemmer jeg lige. Den lyder bare lækker 🙂
Camilla – mange tak! Det var også skønt at kunne præsentere sådan en kage 🙂
Når jeg indsætter billederne, kommer der en lille menubjælke under hvert billede, hvor jeg vælger den ekstrastore udgave af det. Hvis du ikke har samme mulighed, så skyldes det sandsynligvis, at du bruger den gamle editor i blogspot. Send mig evt. en e-mail, hvis jeg skal forklare, hvordan du skifter den 🙂
Vibeke – hehe, tak skal du have! Desværre afblomstrer de hurtigt, så det er bare om at nyde dem, mens de er der 🙂