Kyllingefileter med basilikum og flødeost

I søndags havde vi gæster om eftermiddagen, og vi fik hygget os med en omgang brætspil. Det betød også, at aftensmaden skulle være let og hurtig samt noget, der var let at gå til og fra. Ud fra de kriterier lavede jeg fyldte kyllingefileter i italian style med frisk pasta til og en græskinspireret salat. Nejnej, jeg trænger ikke til en ferie sydpå… overhovedet…

Kyllingefileter med basilikum og flødeost
6 personerkyllingefileter med fyld, kyllingefileter, kylling, flødeost, basilikum, skinke, hvidvin, fløde, rosmarin

6 kyllingefileter
1 pakke flødeost
1 håndfuld frisk basilikum
lidt salt
6 stykker lufttørret skinke
1-1½ dl hvidvin
2½ dl fløde
1 tsk rosmarin

Skær et dybt snit i kyllingefileterne, så der kommer en lomme i kødet. Hak basilikum godt og bland den i flødeosten sammen med lidt salt. Smør en god klat i hver kyllingelomme – men ikke for meget, da den stadig skal kunne lukkes. Vikl et stykke lufttørret skinke omkring hver kyllingefilet og sæt det evt. fast med en tandstik eller to. Læg kyllingefileterne i et fad og overhæld dem med hvidvin og fløde. Drys lidt rosmarin over og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i omkring en halv time.

Græskinspireret salat

– blandet salat
– hakkede oliven
– blød feta
– peberfrugt i tern
– avokado i tern
– hakkede rødløg
– god olivenolie
– citronsaft

Note: Retten er ret hurtig og let at lave. I princippet kan du lave kyllingefileterne klar lidt tidligere på dagen og have dem stående overdækket i køleskabet, så du blot skal lægge dem i fad og tilføje væde og krydderi, inden de steger. Og så smagte det tilmed ganske godt.

14 thoughts on “Kyllingefileter med basilikum og flødeost

  1. Vibeke – jeps, det overraskede mig faktisk en smule, at det var SÅ hurtigt at lave – men det er jo dejligt at blive positivt overrasket 🙂

    Nej, jeg plejer at bruge nogle, der ikke er neutralmarinerede.

  2. Uhmm, hvor ser det godt ud. Godt nok har jeg ikke spist særlig meget de sidste dage, men de kyllingefileter kunne jeg altså godt lige sætte tænderne i 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Det ser vel nok lækkert ud, Piskeris! Vi er meget glade for kylling og tilbereder det på mange måder – men det her er helt nyt for mig 🙂

  4. NYBH – de smagte også ret godt, så dem kan du trygt lave (og de er også så milde i smagen, at det ikke er afskrækkende, selvom appetitten ikke er så stor :-))

  5. Madame – så skal I da næsten prøve det på et tidspunkt. Det er superlet at lave og sagtens noget, man vil kunne lave på en hverdag, hvis det er .-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *