mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdI lørdags kreerede jeg denne ‘lille’ kaloriebombe, da vi skulle til fødselsdag. Fødselaren havde ønsket en kage med mørk chokolade men også frugt, så efter lidt grublen fandt jeg ud af, at jeg endelig skulle prøve opskriften på mudcake, og så måtte den kombineres med en gang lemoncurd-smørcreme og nogle blåbær.

Opskriften på mudcake har jeg fra kagekonens blog. Jeg brugte en form på ca. 25 cm, men har dine bageforme en anden diameter, så kan du se kagekonens skema her. Smørcremen er inspireret af en opskrift, jeg fandt hos Himmelske Kager.

Mudcake
1 stk. kage i 25 cm springform

250 g smør
250 g chokolade
8 tsk pulverkaffe
180 ml vand
150 g selvhævende mel*
150 g mel
60 g kakao
½ tsk natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk

Smør springformen med smør og for den i bunden med bagepapir. Hæld smør, chokolade, vand og kaffe i en gryde og smelt det ved lav varme. Bland mel, selvhævende mel, kakao, sukker og natron i en skål. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen i en anden skål. Bland først æggeblandingen med chokolademassen og tilføj derefter resten. Hæld dejen i bageformen og bag den ved 160 grader i ca. 1 time og 50 minutter. Sørg for ikke at åbne ovnen før til sidst, da den skal have fred og ro til at hæve i starten af bagetiden.

Når den er bagt, pakker du kagen godt ind og sætter den i køleskab, hvor den skal hvile sig natten over.

*Bland det af 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdNæste dag skærer du toppen af kagen, så den bliver helt flad på toppen. Sørg for at gemme kageresterne, så du kan lave romkugler af dem. Flæk den resterende kage på midten og smør den nedenstående lemoncurd på.

Lemoncurd-smørcreme

40 ml vand
180 g sukker
3-4 pasteuriserede æggehvider
250 g smør
40 g lemoncurd

Bring vand og sukker i kog. Efter fem minutters kogning begynder du at piske æggehviderne. Efter to minutters piskning er hviderne stive, og sukkermassen har dermed kogt i syv minutter. Det er meget vigtigt, at sukkermassen og de piskede æggehvider er færdige samtidig.

Fortsæt piskningen af æggehviderne men tilsæt sukkermassen forsigtigt – for eksempel ved at lade det løbe ned langs siden af skålen. Sørg for at piske ved høj hastighed og i så lang tid, at skålen til sidst føles kold (og det tager flere minutter, så fortvivl ikke, hvis du synes, det går langsomt).

Når skålen føles kold, tilsætter du smørret i mindre stykker. Pisk videre indtil smørcremen samles. Det kan også godt tage noget tid, og igen gælder det om ikke at panikke, hvis den finder på at skille undervejs. Pisk videre, og den vil samle sig igen. Når cremen er samlet, tilsætter du lemoncurd og sørger for at piske det godt ind i smørcremen.

blåbærHæld derefter ca. 300 g blåbær over. Jeg havde valgt at vende dem i tre spsk. passionssirup aftenen inden og lade dem stå og soppe i det natten over i køleskabet, men du kan også lade dem boltre sig i noget alkohol, hvis du har lyst til det – eller ingenting, hvis du vil nøjes med blåbærsaften alene. Jeg hældte kun bærrene over smørcremen – den resterende saft fordelte jeg på den anden halvdel af kagen og vendte den om, så det våde lag blev lagt ned mod blåbærrene, og så den øverste flade af kagen stadig var tør (håber det gav mening).

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdPak kagen godt ind og stil den i køleskabet, hvor den skal stå nogle timer og slubre lidt.

Inden du vil pynte den med sugerpaste, smøres den med smørcreme – og skal du tage billede af det, så sørg lige for at tage billedet, når du HAR fjernet resterne på kanten af fadet.

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdHvis du har tid og tålmodighed, så kaster du dig ud i vilde kagesnørklerier, som Anarkisten er ekspert i. Jeg havde hverken det ene eller det andet i lørdags, så jeg lavede en fin lille muslingekant i bunden, og så freestylede jeg for vildt på toppen!

Kagen er til ca. 20 personer.