Mudcake med lemoncurd-creme og blåbær

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdI lørdags kreerede jeg denne ‘lille’ kaloriebombe, da vi skulle til fødselsdag. Fødselaren havde ønsket en kage med mørk chokolade men også frugt, så efter lidt grublen fandt jeg ud af, at jeg endelig skulle prøve opskriften på mudcake, og så måtte den kombineres med en gang lemoncurd-smørcreme og nogle blåbær.

Opskriften på mudcake har jeg fra kagekonens blog. Jeg brugte en form på ca. 25 cm, men har dine bageforme en anden diameter, så kan du se kagekonens skema her. Smørcremen er inspireret af en opskrift, jeg fandt hos Himmelske Kager.

Mudcake
1 stk. kage i 25 cm springform

250 g smør
250 g chokolade
8 tsk pulverkaffe
180 ml vand
150 g selvhævende mel*
150 g mel
60 g kakao
½ tsk natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk

Smør springformen med smør og for den i bunden med bagepapir. Hæld smør, chokolade, vand og kaffe i en gryde og smelt det ved lav varme. Bland mel, selvhævende mel, kakao, sukker og natron i en skål. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen i en anden skål. Bland først æggeblandingen med chokolademassen og tilføj derefter resten. Hæld dejen i bageformen og bag den ved 160 grader i ca. 1 time og 50 minutter. Sørg for ikke at åbne ovnen før til sidst, da den skal have fred og ro til at hæve i starten af bagetiden.

Når den er bagt, pakker du kagen godt ind og sætter den i køleskab, hvor den skal hvile sig natten over.

*Bland det af 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdNæste dag skærer du toppen af kagen, så den bliver helt flad på toppen. Sørg for at gemme kageresterne, så du kan lave romkugler af dem. Flæk den resterende kage på midten og smør den nedenstående lemoncurd på.

Lemoncurd-smørcreme

40 ml vand
180 g sukker
3-4 pasteuriserede æggehvider
250 g smør
40 g lemoncurd

Bring vand og sukker i kog. Efter fem minutters kogning begynder du at piske æggehviderne. Efter to minutters piskning er hviderne stive, og sukkermassen har dermed kogt i syv minutter. Det er meget vigtigt, at sukkermassen og de piskede æggehvider er færdige samtidig.

Fortsæt piskningen af æggehviderne men tilsæt sukkermassen forsigtigt – for eksempel ved at lade det løbe ned langs siden af skålen. Sørg for at piske ved høj hastighed og i så lang tid, at skålen til sidst føles kold (og det tager flere minutter, så fortvivl ikke, hvis du synes, det går langsomt).

Når skålen føles kold, tilsætter du smørret i mindre stykker. Pisk videre indtil smørcremen samles. Det kan også godt tage noget tid, og igen gælder det om ikke at panikke, hvis den finder på at skille undervejs. Pisk videre, og den vil samle sig igen. Når cremen er samlet, tilsætter du lemoncurd og sørger for at piske det godt ind i smørcremen.

blåbærHæld derefter ca. 300 g blåbær over. Jeg havde valgt at vende dem i tre spsk. passionssirup aftenen inden og lade dem stå og soppe i det natten over i køleskabet, men du kan også lade dem boltre sig i noget alkohol, hvis du har lyst til det – eller ingenting, hvis du vil nøjes med blåbærsaften alene. Jeg hældte kun bærrene over smørcremen – den resterende saft fordelte jeg på den anden halvdel af kagen og vendte den om, så det våde lag blev lagt ned mod blåbærrene, og så den øverste flade af kagen stadig var tør (håber det gav mening).

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdPak kagen godt ind og stil den i køleskabet, hvor den skal stå nogle timer og slubre lidt.

Inden du vil pynte den med sugerpaste, smøres den med smørcreme – og skal du tage billede af det, så sørg lige for at tage billedet, når du HAR fjernet resterne på kanten af fadet.

mudcake med lemoncurd-creme, kage, dessert, lagkage, smør, chokolade, mørk chokolade, pulverkaffe, hvedemel, bagepulver, kakaopulver, natron, rørsukker, æg, rapsolie, kærnemælk, lemoncurdHvis du har tid og tålmodighed, så kaster du dig ud i vilde kagesnørklerier, som Anarkisten er ekspert i. Jeg havde hverken det ene eller det andet i lørdags, så jeg lavede en fin lille muslingekant i bunden, og så freestylede jeg for vildt på toppen!

Kagen er til ca. 20 personer.38 thoughts on “Mudcake med lemoncurd-creme og blåbær”

 • OH MY GOD!!!! Toppen af Nordjylland vipper!!! Er glad for at man ikke tager på af at se på slige skønne lækre delikate billeder… eller gør man?? Du er da for SEJ. *klapper inderligt og længe*

 • Jeg siger det samme som Frk. Bibo, det er godt man ikke tager på, ved at kikke!
  Den ser flot ud, og indholdet lyder dejligt, jeg forestiller mig, at Lemoncurd-smørcremen, gir lidt friskhed til kagen.
  Jeg gider ikke bage, men min datter siger, at jeg er god til det, – så jeg skal vel snart tage mig sammen, jeg bagte uendelig meget da jeg arbejdede på Gibraltar, det var min opgave at sørge for, at kage/dessertdisken altid var flot og alsidig, måske er det derfor at lysten til at bage er røget i svinget!
  Knus
  Vibeke

 • Vibeke – tusind tak 🙂

  Det var netop for at give lidt friskhed til kagen, at jeg puttede lemoncurd i – var lidt usikker på, hvor sød chokoladekagen ville være, men det var nu ikke så galt – den var først og fremmest lækker, velsmagende og god at arbejde med 🙂

  Jeg synes, det er spændende, at du sådan har været overkagemester tidligere (tanken tiltaler mig ret meget!) – kan du ikke blogge flere billeder fra det en dag?

 • Annettes – hehehe – mange tak 🙂

  Jeps, den faldt i god jord, og da vi havde gæster i går, var der også et stykke til dem. Det var der heller ikke klager over 😀

 • Hvor ser den bare lækker og fin ud. Den gad jeg godt smage.
  Jeg vil skynder mig ud og snuppe en skål med yoghurt og müsli og se om jeg ikke kan visualisere ved at lukke øjnene :))

 • Hvor ser den flot ud. Du har fået den knivskarp og glat. Jeg har endnu ikke fået bagt mudcake… Det kan være jeg snart skal afprøve det 🙂 Lækkert ser det ud… Også med det fyld :-d

 • Mums – det lyder så lækkert med den lemoncurd smørcreme.

  Og hvor ser det flot ud med blåbærene på toppen.

  Super flot kage.

  Knus Grith

 • Hvad kan er Cakeaholic sige andet end “Sikke en flot kage du der har fået banket sammen”,SMIL… Helt ærligt, hvor er den blevet fin og lækker med de blåbær som har ligget i “sprit” natten over..Uhmmmmm, og jeg elsker din freestyle på toppen, det er vist ikke så nemt som du gør det til, tror jeg..Super flot kage.

 • Sikke en fin kage. Og det er hyggeligt at læse om din proces og dine overvejelser. Jeg tror du har “ret” i din kombination for mudcake bliver hurtigt noget meget sødt noget.

 • Wauw, du leder os jo i fordærv, Piskeris! Det er konditorkunst på højt niveau. Jeg kan tænke mig til, at den må smage fantastisk 🙂

 • WOW hvor er den fin !!! Og hvor ser den der mudcake bund/kage god ud !!! Den må jeg prøve en dag.

  Det der limehalløj, er det.. det der ligner honning men smager af citron ?

  Ummm den ser virkelig mums ud !!!

  Hyggehygge
  Marianne

 • MollyMy – tusind tak! Jeg kender godt det der med at læse på blogs på uheldige tidspunkter. Jeg prøver ellers at hærde min mave til ikke at blive påvirket af blogindlæg om mad, men den er lidt langsomt opfattende 😀

 • MissMuffin – mange tak! Jeg tror i øvrigt, du vil nyde at arbejde med sugarpaste – det er så skønt og fløjlsblødt at røre ved 🙂

 • Vibeke – mange tak! Den kage blev også aet godt, da jeg skulle glatte sugarpaste ud! 😀

  Jeg kan godt blive bedre til at lægge selve smørcremen inden, men så må jeg jo øve mig… hehe…

 • Grith – mange tak skal du have! Jeg havde desværre ikke tid og tålmodighed til det vilde i lørdags, men det endelige resultat blev egentlig fint – jeg havde bare håbet på at lave noget endnu vildere, men det må blive en anden dag 😉

 • Mrs Cakeaholic – hihi, mange tak! Jeg havde ikke rigtig planlagt, hvad jeg skulle lave oven på, da jeg gik i gang, så der var meget freestyle over det, men det endte godt. Det kunne dog være interessant at lave noget mere kompliceret sukkerpynt på et tidspunkt, men det må være en dag, hvor der er sat tid af til det 😛

 • Signe – tak skal du have! Jeg syntes ikke, jeg ville snyde jer for mine grublerier undervejs – det kunne være, der var nogen, der kunne bruge det til at få endnu flere ideer. Men den mudcake var nu et hit – jeg kan godt forstå, at den er rimelig udbredt på kagebloggene 🙂

 • Madame – hehehe – jeps! Jeg er meget fordækt! 😀

  Og den smagte rigtig godt – også i søndags, hvor vi fik et stykke om aftenen… samme dag vi havde været på chokoladefestival… jeg tror, jeg spiste kalorier for flere måneder den dag! 😀

 • Jule Mig – mange tak! Jeg kan anbefale mudcaken. Den skal godt nok have lang tid i ovnen, men jeg syntes, den var let at arbejde med bagefter – og så smagte den godt 🙂

  Jeps, lemoncurd ligner en tyk, gul honning, og den smager både frisk og sødt af citron. Jeg elsker det 🙂

 • Wow en flot kage, din svigerfar er en heldig mand 🙂
  Du tager nogle virkelig flotte billeder, det hele ser meget lækkert ud.

 • Så steg presset da lige …..
  Wouw – den er fin. Den freestyle slap du da ret godt fra, hva'!!
  Og sikken fin muslingebort.

  Man må da vist snart stramme sig lidt an, så man ikke bliver helt til grin den 11. april;oD

 • Anette – tusind tak for de pæne ord! Jeg prøver også at få nogle gode billeder ud af det, når jeg laver mad, og det er blevet noget lettere i et nye køkken, hvor lyset er meget, meget bedre 🙂

 • Hanne – hva'? Jeg skal da øve mig langt mere, hvis jeg på nogen måde skal slippe for reprimander til det kursus! Jeg havde nemlig en ret skødesløs tilgang til alt, der bare mindede om teknik i lørdags. Muslingeborten blev dog ganske fin, og bladene var faktisk også rimelig ok (omend den farve, jeg brugte til dem, ikke var så velegnet). Men så slap lysten til at følge teknikker også fuldstændig op! 😀

  Men tak – og jeg tror stadig, at det er mig, der er mest bagud 😉

 • Ah my squire, your teacher proud you make.

  Det kan da være jeg lige skal svinge forbi dig og udrydde dine kagerester når jeg skal til Roskilde i maj.

 • Sif – thank you, thank you! *bukker ærbødigt*

  Det er du meget velkommen til. Så kan du også få fornøjelsen af at se mig få total præstationsangst – det er et herligt syn! 😉

 • Jeg har prøvet opskriften idag og har aldrig prøvet noget lignende, kagen hævede praktisk taget ikke i midten men kun i siderne! meget udheldigt for nu er kagen ikke høj nok til at jeg kan dele den i 3 bunde til den bryllupskage jeg er ved at lave, dobbelt øv

  • Ej hvor ærgerligt at du ikke kunne få det til at fungere 🙁
   Jeg plejer ikke at have problemer med opskriften. Huskede du at bruge selvhævende mel?

 • Jeg siger også tusind tak for inspiration. Den ser rigtig OG lækker ud, og jeg glæder mig til jeg får en anledning, hvor den skal prøves af. Vh Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *