Dino-kage og mandelmarengskage med råcreme og blåbær

dino-kage, dinosaurkage, chokoladekage, kage, dessert, glasur, flormelis, kakaoSå har vi været til yndlingsnevøens 2-års fødselsdag, og det var et rigtig dejligt arrangement! Vi blev godt nok lidt forsinkede, da den ene kage tog over en time at dekorere, men heldigvis bor nevø+forældre kun fem minutter herfra, så det gik hurtigt, da vi først var kommet ud af døren. Lad os lige tage kagerne først…

Dinosaurkage

1½ portion af denne opskrift fra kagekonen.dk
(valgt ud fra, at dejen skulle fungere i en figurform)
1 tube blå glasur*
2-3 spsk grøn glasur fra tube*
hvid glasur af flormelis, vand og lidt smør
mørkebrun glasur af flormelis, kakao, vand og lidt smør

*hjembragt af svigerinde + mand fra USA sidste efterår

Dejen er ultranem at lave – eneste forhindring kan være, at formen skal smøres meget grundigt og drysses med mel. Man skal helst bruge en særlig form for fedtstof til den, men det kunne jeg ikke nå at få fat på, så jeg tog chancen, brugte noget rapsolie + mel, og det fungerede ok (de rester, der sad på kagen bagefter kunne forsigtigt skrabes væk med en negl).

Jeg var temmelig nervøs for, om kagen ville se ordentlig ud, når den kom ud af formen – især fordi det tog længere tid, før den ville give slip, end jeg først havde troet. Men det lykkedes, og derpå brugte jeg over en time på at dekorere den. I betragtning af, at det første gang jeg har lavet denne form for kage, så synes jeg, at det er gået godt 🙂

marengskage, kage, lagkage, mandler, æggehvider, æg, rørsukker, æggeblommer, piskefløde, hyldeblomstsaft, blåbær, vaniljesukkerMandelmarengskage med råcreme og blåbær

Bunde:
50 g mandler
4 æggehvider
180 g sukker

Råcreme:
2 past. æggeblommer
2 spsk sukker
2½ dl piskefløde
1 sjat koncentreret hyldeblomst

500 g blåbær
2½ dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker

Mandlerne blendes. Pisk æggehviderne meget stive og pisk derefter sukker i. Vend de hakkede mandler i. Tegn to tallerkenstore cirkler på hvert sit stykke bagepapir og læg papiret med blyantstregerne nedad på bagepladerne. Smør dejen jævnt ud som runde lagkagebunde efter cirklerne. Bag bundene midt i ovnen ved 150 grader i en time – med en grydeske stukket i ovndøren, så den lige nøjagtig står på klem. Bundene skal være sprøde og gyldne. Sluk ovnen og lad bundene køle helt af derinde.

Pisk æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps. Pisk fløden og vend den i. Smag til med en sjat koncentreret hyldeblomstsaft.

Skyl blåbærrene og vend dem evt. i koncentreret hyldeblomstsaft. Mellem bundene lægges råcremen og halvdelen af blåbærrene. Pisk resten af fløden sammen med vaniljesukker og put fire toppede spiseskefulde af det oven på blåbærrene, inden den anden bund lægges øverst. Herpå smøres resten af vanilje-flødeskummet, og kagen dekoreres – her med noget farvet sukker samt resten af blåbærrene. Servér med det samme.

Note: Jeg ville egentlig følge en opskrift fra ‘Kager der smager’, men jeg kunne ikke få fat på jordbær, og så lavede jeg min egen fortolkning med blåbær og vanilje-flødeskum. Meget lækker kage!

Men som sagt – en dejlig dag med familien, hvor nevøen blev behørigt fejret. Der var mange mennesker, hvilket gjorde ham lidt paf, men jeg synes nu, han tog det meget pænt. Vi fik også nogle dejlige boller og bittesmå muffins, så der blev spist godt til – heldigt at jeg ikke nåede at spise frokost inden!13 thoughts on “Dino-kage og mandelmarengskage med råcreme og blåbær”

 • Mrs Cakeaholic – tak skal du have 🙂
  Sandt at sige ved jeg ikke, hvor meget han fik set til den, for der var godt gang i selskabet, og han skulle også nå at lege. Men vi andre hyggede os i hvert fald fint med den 🙂

 • Øij, hvor ser det lækkert ud! Dinosaurkagerne må være et hit hos alle børn – og den der mandelmarengskage med råcreme og blåbær får mig næsten til at dåne!

  Det er en skam, at du ikke er min svigerinde ;O)

 • Præcist, hvad jeg også siger til min søster+svoger om min nevø. Jeg lærer ham KUN fornuftige ting – og vel at mærke de ting som JEG synes er fornuftige. Vi tanter/mostre har et vigtig hverv i sådan en ynglings-nevøs opvækst…. 😀

 • Madame – det var rigtig sødt sagt – tak skal du have 🙂

  Dinokagen var mest for sjov (smagen var sådan lige ud af landevejen), mens marengskagen var 'voksenkagen', og da jeg var heldig med blåbærrene, så havde den en kraftigere smag, end jeg havde turde håbe på. Den kan jeg godt anbefale, og så er den tilmed let at lave 🙂

 • Frk. Bibo – helt enig! Jeg tror dog, det er meget godt, at gemalen og jeg forhåbentlig får købt hus, inden nevøen bliver så stor, for jeg har på fornemmelsen, at vi kommer til at kræve noget plads, når vi skal lege… og kommer til at larme en del! 😀

 • Mette Lykke – mange tak! Marengskagen drillede lidt (bundene ville ikke give slip på papiret, så de fik lidt ekstra tid i ovnen hos nevøen), men det kan man heldigvis ikke se på billedet. Da jeg fortalte om dinokagen på arbejdet i dag, udbrød en kollega, der snart har 25-års jubilæum “sådan en vil jeg have til receptionen!” 😀

  Hav en dejlig dag 🙂

 • Newyorkerbyheart – den kan også varmt anbefales! Den nåede desværre at trække lidt, inden vi kom i gang med at spise den, så den nederste bund blev lidt sej at skære i – men smagen var der absolut intet i vejen med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *