Chokoladecheesecake

chokoladecheesecake, chokolade, cheesecake, dessert, kage, mørk chokolade, fløde, Kahlua, Digestive, flødeost, æg, rørsukker, smørEfter en solid middag med masser af gode grøntsager og bønner fik gæsterne mulighed for at svælge i fire forskellige slags kager senere på aftenen – heraf to cheescakes. Den ene var en chokoladecheesecake og den anden var med jordbær.

Jeg fandt inspiration til denne chokoladecheesecake på kageopskrifter.dk, men justerede flere af målene, ligesom jeg undlod at hælde creme fraiche på til sidst.

Chokoladecheesecake med Kahlua
2 stk.

100 g meget blødt smørchokoladecheesecake, chokolade, cheesecake, dessert, kage, mørk chokolade, fløde, Kahlua, Digestive, flødeost, æg, rørsukker, smør
400 g Digestivekiks, knuste
700 flødeost, stuetemperatur (IKKE light!)
450 g Valrhona 66% chokolade, hakket
200 g rørsukker
8 æg
4½ dl fløde
10-12 spsk Kahlua

Pynt: fintrevet chokolade og små sukkerkugler

Rør smør og kiks grundigt sammen og fordel kiksemassen i to smørsmurte springforme på ca. 24 cm. Smelt chokoladen forsigtigt. Pisk flødeost og sukker sammen, så det bliver luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør derefter nænsomt chokoladen i. Rør fløde og Kahlua i, indtil chokolademassen er ensartet. Hæld fyldet over i de to springforme – sørg for at fordele det ligeligt – og bag dem ved 160 grader i en time. Stil kagerne i køleskabet natten over og husk at tage dem ud af køleskabet en halv time inden, at de skal serveres.

Note: Denne chokoladecheesecake er en god, mild og meget mættende kage! Flødeost og chokolade slår hårdt, så en chokoladecheesecake kan strække til mange gæster.

jordbærcheesecake, cheesecake, jordbær, jordbærkompot, flødeost, fløde, DigestiveDenne jordbær cheesecake er en gammel kending i nye klæder – nemlig den blåbær-ostekage, som jeg lavede for et par år siden. Se opskriften på jordbær cheesecaken.

 

17 thoughts on “Chokoladecheesecake

  1. Jeg har først erfaret, at jeg godt kan lide cheesecake for et par uger siden. Nøj, det er godt! Jeg er godt nok lidt skeptisk overfor chokoladeudgaverne, men så snart det er sæson for friske bær, skal der cheesecake på menuen. Mums!

  2. Pingback: Citronsnitter og blommetærte med rosmarin og lakrids | Piskeriset på eventyr

  3. Hold nu da HELT fast de lyder lækre! Mums! En skam jeg ikke lige har en anledning til at lave cheesecake… måske jeg burde lave en anledning 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *