Chokoladecheesecake
Mine fødselsdagsgæster fik mulighed for at svælge i fire forskellige slags kager senere på aftenen – heraf to cheescakes. Den ene var en chokoladecheesecake og den anden var med jordbær.
Jeg fandt inspiration til denne chokoladecheesecake på kageopskrifter.dk, men justerede flere af målene, ligesom jeg undlod at hælde creme fraiche på til sidst.
Chokoladecheesecake med Kahlua
2 stk.
100 g meget blødt smør
400 g Digestivekiks, knuste
700 flødeost, stuetemperatur (IKKE light!)
450 g Valrhona 66% chokolade, hakket
200 g rørsukker
8 æg
4½ dl fløde
10-12 spsk Kahlua
Pynt: fintrevet chokolade og små sukkerkugler
Rør smør og kiks grundigt sammen og fordel kiksemassen i to smørsmurte springforme på ca. 24 cm. Smelt chokoladen forsigtigt. Pisk flødeost og sukker sammen, så det bliver luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør derefter nænsomt chokoladen i. Rør fløde og Kahlua i, indtil chokolademassen er ensartet. Hæld fyldet over i de to springforme – sørg for at fordele det ligeligt – og bag dem ved 160 grader i en time. Stil kagerne i køleskabet natten over og husk at tage dem ud af køleskabet en halv time inden, at de skal serveres.
Note: Denne chokoladecheesecake er en god, mild og meget mættende kage! Flødeost og chokolade slår hårdt, så en chokoladecheesecake kan strække til mange gæster.
Jeg serverede i øvrigt også en jordbær cheesecake …
Chokolade OG cheesecake – kan man ønske sig mere 😉
Det skulle da lige være to stykker 😀 😀
Jeg har først erfaret, at jeg godt kan lide cheesecake for et par uger siden. Nøj, det er godt! Jeg er godt nok lidt skeptisk overfor chokoladeudgaverne, men så snart det er sæson for friske bær, skal der cheesecake på menuen. Mums!
Jamen så er det da en oplagt undskyldning for at kaste sig ud i at prøve en masse forskellige 🙂
Mmm…gid jeg havde været din gæst! Det ser lækkert ud!
Mvh Ulrika
Tak skal du have, de faldt også i god jord 🙂
Ah, hvor ser de gode ud begge to! Cheesecake er altid et hit.
– Anne
Enig – det er sjældent, jeg støder på folk, der ikke er til cheesecake 🙂
Orv, hvor lyder det dog lækkert! Her i huset elsker vi cheesecakes, men disse to varianter har vi aldrig prøvet 🙂
Så er det bare om at komme i gang – mon ikke kokken kan lokkes? 😉
nej nej nej – lige noget for mit store bankende chokoladehjerte ! ååååååååh
*gnækgnæk* 😉
Uha, skal da vidst ikke vise det her til en af mine uni-piger. Hun er gravid og BESAT af cheesecake:)
Det er da også noget ganske fornuftigt at være besat af 😀
Hold nu da HELT fast de lyder lækre! Mums! En skam jeg ikke lige har en anledning til at lave cheesecake… måske jeg burde lave en anledning 😉
Det synes jeg er en god idé 😉