Citronsnitter og blommetærte med rosmarin og lakrids

Citronsnitter og blommetærte med rosmarin og lakrids

Gæsterne blev ikke kun udsat for cheesecakes i lørdags – jeg kunne ikke dy mig og smed også citronsnitter og blommetærter på bordet. Ok ok, der var riiiigeligt med kage den aften, men så kunne vi også medbringe et par til svigerfars fødselsdag dagen efter.

Jeg havde oprindeligt set en opskrift på citronsnitter hos Newyorkerbyheart. Jeg justerede en lille smule og lavede ellers en dobbelt portion, så jeg kunne lave den i en bradepande.

Citronsnitter

en bradepande

200 g rørsukker
400 g hvedemel
250 g blødt smør
½-1 dl fløde
1 tsk vaniljesukker

Citroncreme:
2 dl friskpresset citronsaft
3½ spsk majsstivelse
4 spsk fintrevet citronskal
2 dl piskefløde
12 æg
500 g rørsukker (jeg vil nok skære en anelse i denne mængde næste gang)

Pynt: sigtet flormelis og grønne sukkerkugler

Rør sukker, mel, smør, fløde og vaniljesukker til ensartet dej. Beklæd en bradepande med bagepapir og tryk dejen ud på pladen i et jævnt lag. Bag den ved 170 grader i ca. 20 minutter. Lad den derefter køle af.

Rør majsstivelse og fløde sammen (start med en lille smule fløde og tilsæt så langsomt mere – så er det lettere at få en jævn blanding). Tilsæt æg, sukker, citronskal og -saft og rør det godt sammen. Hæld det i en kasserolle og varm det langsomt op under konstant piskning, indtil cremen tykner. Du mister sandsynligvis tålmodigheden undervejs, men hæng i – det er vigtigt, at cremen ikke begynder at koge.

Lad cremen køle en smule af, inden du hælder den over kagebunden sæt så bradepanden i ovnen igen i ved 170 grader i 5-7 minutter, indtil cremen har sat sig. Stil dine citronsnitter koldt og lad kagen køle helt af. Jeg kan anbefale, at du laver den dagen før, for den bliver virkelig god af at stå og trække en dags tid.

Note: Citronsnitter er en dejlig sød og syrlig kage på samme tid. Den tog kegler hos mange af gæsterne, og vi har også nydt et par ekstra citronsnitter de seneste dage. Simpel og superdejlig kage på samme tid.

blommetærte, tærte, blommer, desserttærte, hvedemel, smør, æg, marcipan, rosmarin, lakridspulver, æg,

Jeg er godt i gang med at bruge løs af de gode bær og frugter, som jeg høstede i løbet af sommeren og efteråret og gemte i vores fryser. Her var det oplagt at tage poserne med blommer og lade dem spille hovedrollen i et par blommetærter.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på æble-marcipantærte, som jeg tidligere har blogget om, og så tilpassede jeg den til disse blommer. Derudover tilføjede jeg lidt lakridspulver og rosmarin – bare sådan for sjovs skyld. Marcipancremen blev lige lovlig våd, så her har jeg tilføjet lidt mere mel i nedenstående opskrift.

Blommetærter med rosmarin og lakrids

3 tærter

Tærtedej:
200 g koldt smør
200 g hvedemel
100 g ølandshvedemel
2 æg

400 g marcipan, revet
9 æg
400 g rørsukker
175-200 g hvedemel
ca. 900 g blommer, udstenede

Pynt: rosmarin og lakridspulver (bruger den fra Johan Bülow)

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Ælt æg i melet og saml det hurtigt til en ensartet dej. Stil dejen på køl i en halv times tid og rul den derefter ud og beklæd tre tærtefade med dejen. Fordel marcipanen ud over bundene. Rør derefter æg, rørsukker og hvedemel sammen og fordel det ud over tærtebundene. Læg blommerne oven på marcipanfyldet og drys med lakridspulver og rosmarin og bag så tærterne – de skal have 30-40 minutter ved 175 grader.

Note: Det lille drys lakrids og rosmarin giver tærten lidt flere smagsnuancer, men ellers er det en ret simpel, sød blommetærte, som sagtens kan spises, som den er – eller evt. kombineres med en klat creme fraiche.21 thoughts on “Citronsnitter og blommetærte med rosmarin og lakrids”

 • Min invitation blev vist væk i posten 😉

  Lækre sager. Har haft citrondimserne på ‘listen’ længe – må nok hellere snart få taget mig sammen til at prøve. Alt for mange kager og alt for lidt tid…

 • Uhm – citronsnitter er altså gode.

  Din opskrift er lidt anerledes, end den jeg bruger: http://www.becauseitmatters.dk/lemon-squares-citron-naesten-konfekt-kage/#more-5258

  Du bruger majsstivelse og fløde, mens jeg kun bruger hvedemel.

  Flot blommetærte. God og sjov ide med rosmarinen, som smager skønt med stenfrugter. Virkede det med den tørrede rosmarin ovenpå kagen eller ville det have været bedre at bage den med i marcipanmassen?

  Hav en dejlig aften.

  Mange hilsner, Mette

  • Jeg synes, det passede fint ind i tærten – og så vil det næsten være synd at putte det i dejen, for det bruges til dels også som pynt på tærten 🙂

 • Ej, altså…nu også citronsnitter! Dine gæste blev virkelig forkælet! Jeg elsker jo citron! Men har lovet mig selv, at nu må jeg ikke lægge flere citronkager på bloggen lige foreløbig. 🙂 Det er vist ved at kamme over for mig 🙂 🙂 Blommetærte med rosmarin og lakrids lyder spændende! Det er så moderne med lakrids i alt muligt. Jeg må se at få prøvet det af!
  Mvh Ulrika

  • Citronkager er det bedste! ♥
   Ja, det skal du gøre – synes lakrids kan give et fint lille pift til mange kager og søde sager 🙂

 • Sikke et festmåltid. Mine tænder løber i vand. Citronsnitter!? Hvorfor var jeg ikke med?!!

 • Det lyder meget lækkert begge dele – jeg er også vild med citron 🙂 Har aldrig prøvet rosmarin i kager, men det skal bestemt prøves!

  • Det fungerer fint, så længe det er beherskede mængder, man bruger – jeg vil tro, at det godt kan blive lidt for parfumeret, hvis man er for gavmild med krydderibøtten 🙂

 • Ork, hvis jeg skulle kommentere hver gang du viste noget lækkert, kunne jeg ikke lave andet end at klapre i tastaturet, men ser mig nødsaget endnu engang- for yaiks, det ser godt ud! Hvor mange snittestykker er der ca i sådan en bradepande?

  – Anne

  • Uha, det er et rigtig godt spørgsmål! Det er en rimelig intens kage, så du kan få mange stykker ud af den. Mindst tredive vil jeg gætte på – måske mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *