kahluamousse, mousse, dessertmousse, dessert, æg, husblas, rørsukker, creme fraiche, fløde, Kahlua, appelsinerOven på rejecocktailen og rådyrboven var der stadig plads til dessert. Jeg fortsatte stilen med at putte alkohol i maden (og det var altså ikke bevidst, at det skulle være et tema, men der var som sagt vin i både forret og hovedret) og lavede denne Kahluamousse, som selvfølgelig er baseret på kaffelikøren Kahlua. Inspirationen havde jeg fra en margaritamousse, som jeg lavede for et par år siden (den kan jeg i øvrigt varmt anbefale), men en række ting blev justeret undervejs.

Kahluamousse
6 personer

rørsukker
æggehvide
6 blade husblas
225 g rørsukker
4 dl creme fraiche 38%
2 dl fløde
1 dl Kahlua
saften fra ½ appelsin

Hæld æggehvide i én frokosttallerken og rørsukker i en anden. Tag hvert cocktailglas og dyp først glaskanten i æggehviden og derefter i rørsukkeret. Sørg for at rotere det et par gange i sukkeret, så det bliver godt fordelt på kanten. Stil glassene til side, så de kan tørre.

Læg husblassen i koldt vand i ti minutter. Pisk i mellemtiden rørsukker, creme fraiche og fløde, indtil sukkeret er opløst, og massen bliver luftig. Tilsæt Kahlua og appelsinsaft og pisk det i kort tid.

Tag husblassen op af vandet og knug den let. Smelt den forsigtigt over et vandbad eller i mikrobølgeovnen og lad den køle en smule af. Tag lidt af Kahluacremen og rør den ud i husblassen og tilsæt derefter husblassen til resten af cremen og rør grundigt. Fordel din Kahluamosse i de seks cocktailglas og stil dem i køleskabet i 2-3 timer, så moussen stivner. Pynt med en skive appelsin ved serveringen.

Note: Kahluamousse er en ret stilet og sjov måde at servere dessert på, og selvom denne udgave ikke har en lige så kæk farve som margaritamoussen, så er den bestemt også lækker. Den har en dejlig smag, men jeg vil nok gøre den endnu mere intensiv, næste gang jeg laver den.

kahluamousse, mousse, dessertmousse, dessert, æg, husblas, rørsukker, creme fraiche, fløde, Kahlua, appelsiner