rådyr, rådyrbov, intervalstegt rådyrbov, timian, hvidvin, vildt, vildtkødEfter den funky forret var det tid til noget vildt… altså vildtkød! Jeg havde fundet en rådyrbov frem og eksperimenterede med at intervalstege den. Jeg måtte dog give den lidt længere tid end ventet for at få kødet op på den rette temperatur, men til gengæld blev min rådyrbov virkelig mør og god.

Intervalstegt rådyrbov

6-8 personer

1 rådyrbov
salt
timian
hvidvin

Fjern eventuelle hinder fra din rådyrbov og gnid den godt med salt og timian. Læg den i et ovnfast fad og hæld en halv flaske hvidvin i. Sæt boven i ovnen ved 160 grader i en halv times tid og tag den så ud. Lad den hvile på bordet en halv time – put gerne kartoflerne i ovnen i den mellemliggende periode, så du sparer noget tid og enerig. Efter en halv time sætter du atter fadet i ovnen ved 160 grader, sætter et stegetermometer i og venter på, at kødets temperatur når op på 61-62 grader (det tager mindst en halv time, og vi endte til sidst med at skrue mere op for varmen, så det gik lidt hurtigere). Tag kødet ud og lad det hvile i fem til ti minutter, inden du skærer det ud.

Note: Det er en enkel og let måde at tilberede rådyrbov, så den bliver mør og fortsat er saftig. Når du steger vildt ved lav temperatur, at det lettere at sørge for, så kødet ikke bliver tørt og sejt (noget vildtkød let kan blive, hvis du får givet det for megen varme).

kartoffelfad, krydrede kartofler, kartofler, rødløg, hvidløg, timian, hvidvin, fløde, ost, parmesanDen intervalstegte rådyrbov blev som sagt serveret sammen med krydrede kartofler – dem får du selvfølgelig også opskriften på:

Krydrede kartofler med fløde

6-8 personer

ca. 1,2 kg kartofler, skåret i tynde skiver
2 rødløg, skåret i tynde både
4-5 fed hvidløg, pressede
1-2 tsk salt
2-3 tsk timian
2-3 dl hvidvin
4-5 dl fløde
2 dl fintrevet parmesan eller pecorino

Vend kartofler, rødløg og hvidløg godt sammen og hæld dem i et ildfast fad. Drys salt og timian ud over og hæld derefter hvidvin og piskefløde ud over det. Drys til sidst osten ud over fadet og sæt det i ovnen. Det skal have ca. 50-60 minutter ved 200 grader, men du kan også stege det af to omgange, hvis du skal servere det sammen med ovennævnte rådyrbov.

Note: Meget, meget lækker måde at få tilbehør på – men nu gør fløde jo også underværker, så det er ikke så underligt.

portobellosvampe, stegte svampe, svampeSammen med kødet og kartoflerne fik vi skiveskårne portobellosvampe (det er nemlig de eneste dansk-dyrkede svampe, jeg kan finde pt), der blev stegt på en pande sammen med smør, salt og timian.

rødvinssauce, sauce, rødvin, bouillon, rørsukkerVi fik også denne ultra-mørkerøde rødvinssauce, som jeg eksperimenterede mig frem til. Det ærgrer mig meget, at jeg ikke tog noter undervejs, for det kunne være rart at kunne skrive de nøjagtige mål. Du må derfor nøjes med disse cirka-angivelser.

Rødvinssauce
6 personer

4-5 dl kraftig rødvin
½ dl kraftig grøntsagsbouillon
½ dl rørsukker – måske lidt mere
majsstivelse
salt

Varm rødvin og fond op og tilsæt sukkeret. Lad det simre lidt, inden du hælder lidt af saucen op i en lille skål og blander det grundigt med majsstivelse, så det bliver tyktflydende. Tilsæt lidt af majsstivelsesblandingen til saucen, rør grundigt og lad saucen tykne lidt. Vil du gerne have saucen tykkere, tilsætter du bare lidt mere af majsstivelsesblandingen. Smag til med salt.

Note: Denne opskrift kræver en forholdsvis kraftig rødvin, og så skal du kunne smage saucen til. Til gengæld får du en meget smuk, mørkerød og dejlig rødvinssauce, som først og fremmest smager af det, den er lavet af 🙂

vineAftenen var i øvrigt kommet i stand på en lidt pudsig måde. Oprindeligt var vi tre par, der havde planlagt at tage til romsmagning sammen, men det blev aflyst, så i stedet aftalte vi at mødes hos gemalen og jeg. Hvert par skulle sørge for to flasker vin – en, der passede til en bestemt ret og en, som man syntes kunne være sjov at præsentere de andre for. Herover ser du de vine, vi nåede igennem den aften.