rødvin, benspændDenne måneds benspænd henvender sig i den grad til livsnydere. Oktober måned kommer nemlig til at stå i rødvinens tegn, og det kan jo kun blive festligt!

Da jeg begyndte at blogge om mad, vidste jeg ikke så meget om vin, så for et par år siden besluttede jeg mig for at begynde at tage til vinsmagninger, så jeg kunne lære mere om vinenes verden. Som madnørd er det en stor fordel at vide noget om vin, for det er lidt af en kunst at kunne kombinere vin og mad, og det kan i den grad være med til at løfte madoplevelsen til et helt nyt niveau.

Det viste sig, at vinsmagninger ofte er utrolig hyggelige og meget lærerige, og efterhånden er der også flere og flere informationer, der lagrer sig i min hukommelse. Jeg foretrækker stadig at søge råd hos yndlingsvinhandleren, når jeg søger en vin til en specifik ret, men nu kan jeg pippe med og selv komme med forslag til, hvad der vil egne sig til retten.

Vil denne måneds benspænd så handle om, at jeg anbefaler en lang række vine til bestemte retter? Nej – men der vil nok komme en række indlæg, hvor jeg kombinerer en rødvin med de retter, jeg laver i denne måned, og hvor jeg vil fortælle, hvorfor jeg mener, at de passer godt sammen. Jeg kan jo ikke nære mig, så rødvinen vil også indgå i flere af de retter, jeg blogger om i denne måned.

Her er lidt inspiration fra tidligere retter, jeg har lavet med rødvin:
Glühwein – tysk juledrik i stil med gløgg
Lutendrank – drik fra middelalderen, der minder om gløgg, men er knapt så sød

Smuk, rød rødvinssauce
Coq au vin – en af de mest franske retter med rødvin
Boeuf Bourguignon – anden fransk klassiker med masser af rødvin

Rødvin er det hele taget godt i mange simreretter – her er en række forskellige forslag:
Vildtgryde med blød polenta
Vildtdolmere med krondyr og savoykål
Stegt skovdue med perlebyg, rødløg og honning
Kyllingehjerter i tomat-rødvinssauce

Eller hvad med at putte rødvin i kage – f.eks. i italienske anissmåkager med rødvin?

… og husk så altid at smide en sjat rødvin i kødssaucen, når du laver lasagne.

Du kan hente mere viden og inspiration under de indlæg, jeg har lavet om vinsmagninger. Til flere af arrangementerne blev der serveret mad, og derfor kan du også læse lidt om, hvilke vine maden passede til.

På hjemmesiden Alt om Vin (OBS: i skrivende stund er der lidt knas med siden) kan du få et overblik over kommende vinsmagninger, vinfestivaler og vinkurser, ligesom du kan spørge brugerne til råds, når du har brug for et tip til en god vin. Derudover har jeg tidligere skrevet lidt om de danske vinblogs, jeg følger lidt med hos.

Tilbage er der kun at sige skål – må det blive en hyggelig og festlig måned 🙂

Se de ‘rødvinsretter’, jeg lavede denne måned