Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Vi havde flere ting i køleskabet, som trængte til at blive brugt, og jeg havde samtidig noget oksekød, som jeg gerne ville forvandle til en stor gryderet.

Jeg vidste, at Foodfanatic ville være et godt sted at få inspiration, og jeg faldt da også over en opskrift på Boeuf Bourguignon, som jeg tilpassede vores egne mængder (mere tomatpuré, kød, timian og champignons men desværre ingen bacon) og smagsløg (ingen bladselleri, som jeg ikke kan lide).

Boeuf Bourguignon

8 personer

1 kg oksetykkam
mel
smør/olie til bruning
1 løg, hakket
2 gulerødder, skåret i tern
ca. en flaske rødvin (tag evt. et glas fra til dig selv)
½ dl grøntsagsbouillon
5 fed hvidløg, hakket
4 laurbærblade
2 tsk timian
1 dåse tomatpuré
250 g markchampignon
salt og peber
1 spsk mørk sirup

Skær oksekødet i tern og vend dem i mel, inden du bruner dem i smør i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og svits det et par minutter. Hæld så gulerødder, rødvin, bouillon, tomatpuré, laurbærblade, timian og hvidløg i og lad det simre under låg i to timer, inden du tilsætter champignons. Lad det småsimre en halv time mere, inden du smager den til med salt, peber og mørk sirup.

Note: God simremad, som går godt i spænd med kartoffelmos og virkelig comfort food! Denne mængde giver – med mindre du skal bespise et større selskab eller et par teenagedrenge – en god mulighed for at fryse flere portioner ned til brug en anden travl dag.

Boeuf Bourguignon, oksekød, gulerødder, tomater, løg, rødvin, bouillon, hvidløg, laurbærblad, timian, svampe,


17 thoughts on “Boeuf Bourguignon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.