Boeuf Bourguignon
Vi havde flere ting i køleskabet, som trængte til at blive brugt, og jeg havde samtidig noget oksekød, som jeg gerne ville forvandle til en stor gryderet.
Jeg vidste, at Foodfanatic ville være et godt sted at få inspiration, og jeg faldt da også over en opskrift på Boeuf Bourguignon, som jeg tilpassede vores egne mængder (mere tomatpuré, kød, timian og champignons men desværre ingen bacon) og smagsløg (ingen bladselleri, som jeg ikke kan lide).
Boeuf Bourguignon
8 personer
1 kg oksetykkam
mel
smør/olie til bruning
1 løg, hakket
2 gulerødder, skåret i tern
ca. en flaske rødvin (tag evt. et glas fra til dig selv)
½ dl grøntsagsbouillon
5 fed hvidløg, hakket
4 laurbærblade
2 tsk timian
1 dåse tomatpuré
250 g markchampignon
salt og peber
1 spsk mørk sirup
Skær oksekødet i tern og vend dem i mel, inden du bruner dem i smør i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og svits det et par minutter. Hæld så gulerødder, rødvin, bouillon, tomatpuré, laurbærblade, timian og hvidløg i og lad det simre under låg i to timer, inden du tilsætter champignons. Lad det småsimre en halv time mere, inden du smager den til med salt, peber og mørk sirup.
Note: God simremad, som går godt i spænd med kartoffelmos og virkelig comfort food! Denne mængde giver – med mindre du skal bespise et større selskab eller et par teenagedrenge – en god mulighed for at fryse flere portioner ned til brug en anden travl dag.
Kære Piske
Jeg er glad for at kunne inspirere din udgave af denne dejlige klassiker fra det franske køkken (et af mine foretrukne køkkener). Jeg så filmen Julie/Julia her for kort tid siden, så jeg har faktisk overvejet at lave sådan en omgang igen – denne gang dog efter Julia Childs opskrift. Dejligt at du lige mindede mig om det. Der er dog næsten forårsstemning her i Dublin pt, så det kan godt være, at jeg gemmer den, til når jeg snart besøger Danmark igen 🙂
Kh Nadia
Foodfanatic – kan du ikke lige tage noget af det forår med til Danmark næste gang? Jeg er ret træt af denne kulde 😀
Sig til, hvis du kommer til Djævleøen 🙂
MUMS! Opskriften på hvidløgsflutes er hermed gemt!
Nøj, hvor lyder det godt – Boeuf Bourguignon skal være hovedretten (med bladselleri) til mine næste gæster, tak for dejlig inspiration!
Hvor ser det dejligt ud, det passer godt til vejr og sindsstemning 🙂
Hjemmelavede hvidløgsflutes er et hit – og de garlicknots – jeg lavede engang, dem må jeg vist hellere få gang i igen….
Mange hilsner
Birthe
Hej Piskeris..
Det ser da helt fantastisk lækkert ud 🙂
Smukke billeder, du har taget også.
De bedste hilsner fra Anita
http://livogmad.blogspot.com/
Rebelsig – mange tak. Håber du får glæde af den 🙂
Madame – selv tak! Det er en skøn ret, som vi også får i aften, og så er der også kommet et par bøtter i fryseren – så dejligt med lidt hjemmelavet 'fastfood' til en travl dag 🙂
NYBH – tusind tak! Ja, er der ikke frygtelig koldt for tiden? Jeg længes i hvert fald meget efter sol, varme og forår 🙂
Miss A – tusind tak! Jeg må dog indrømme, at jeg glæder mig til lysere tider, så der kommer mere solskin på billederne – det er bare lidt sjovere at tage billeder i naturligt lys 😀
Hej igen 🙂
Det skal du da ikke høre et ondt ord for – jeg synes, at det ser fantastisk ud 🙂
De bedste hilsner fra
Anita
Miss A – jamen tak igen 😀
I denne kulde er der ikke noget som en lækker gryderet. Må vist liiige se at købe noget oksekød der..
Hej Hottie von Dottie!
Det er lige det – det er skønt med en varmende gryderet i det kolde vejr. God fornøjelse i køkkenet 🙂
Bouef Bourguignon er bare sååå skønt. Jeg lavede det i slutningen af januar til min søns fødselsdag og den blev fantastisk. Kødet var bare mørt og smagen var god og kraftig. Jeg undlod sjovt nok også sellerien 😀
Camilla – fornuftigt valg! Bladselleri er stærkt overvurderet 😉