Græsk simremad – lammekød i tomat- og hvidløgssauce

græsk simremad, lam i tomat- og hvidløgssauce, lam, græsk, tomatsauce, hvidløgssauce, simremad, løg, grøntsagsbouillon, bouillon, hvidløg, tomatpuré, tomaterDet marokkanske køkken er ikke det eneste, der byder på gode simreretter – også det græske har mange spændende retter med lammekød. Jeg fik lyst til at freestyle noget græsk simremad ud fra en ret, jeg engang havde fået på en græsk restaurant, da jeg ikke havde ingredienserne til en anden ret, jeg først havde planer om at afprøve.

Lammeretten blev serveret med kogte ris, en ond og doven tzatziki, en salat bestående af blandede salatblade, tynde rødløgsringe og feta samt syltede champignoner.

Græsk simremad – lam i tomat- og hvidløgssauce
3-4 personer

ca. 600 g lammekød i tern
olivenolie
1 stort løg skåret i smalle både
4 dl grøntsagsbouillon
4 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
1 dåse koncentreret tomatpuré
salt og peber

Lammekødet brunes i en gryde sammen med lidt olivenolie. Resten af ingredienserne – undtagen salt og peber – tilsættes, og retten simrer ved svag varme i 1½-2 timer. Lige inden servering smages retten til med salt og peber.

Note: Græsk simremad er helt klart værd at prøve! Kødet bliver meget mørt og får en ret sød smag fra tomaterne. Derfor er det godt at servere noget med lidt ‘bid’ i til retten – for eksempel rå rødløg i salaten eller en god kraftig tzatziki.

20 thoughts on “Græsk simremad – lammekød i tomat- og hvidløgssauce

  • Jeg må have fat i et par ekspresduer og starte mit eget udbringningsfirma 😀
   Så nupper jeg gerne en skive af bananbrødet 😉

  • Jeg glæder mig mere og mere til det halve lam, som gemalen og jeg har bestilt. Lammekød er så lækkert – og især i denne form for retter 🙂

  • Den er dejlig simpel og passer sig selv, så den er helt perfekt, når man skal have gæster – eller bare ikke har tid og lyst til at bruge lang tid i køkkenet. God fornøjelse 🙂

 1. Hej Piske

  Der er nu heller ikke noget som en god Stifado, jeg skal bare lade være med at tænke på det er kanin… Har det ikke så godt med mad fra mæææ dyr og “kæledyr”.. Er nok bare mest til Muuhhhhh kød …. Kan af en eller anden grund bedre forholde mig til at sætte tænderne i en ko !!!!

  Hyggehygge
  Marianne

  • Jamen køer har da de dejligste brune øjne? 😀
   Jeg er opvokset på landet, så jeg har det helt fint med at spise de forskellige typer kød – også af dyr, jeg har gået og kløet bag øret 🙂

  • Jeg har også tænkt på den leverandør, du talte om. Tror dog det var en anden, vi bestilte fra i første omgang, og jeg er ret spændt på kvaliteten. Mmm lammekød 🙂

  • Vejret er i hvert fald lige til det disse dage – syntes godt nok, at det var temmelig gråt i går! Tror jeg skal lave simremad igen i morgen – og hele weekenden for den sags skyld 😀

 2. Pingback: Ugens madplan uge 36 | Milles mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *