Græsk simremad – lammekød i tomat- og hvidløgssauce

Græsk simremad – lammekød i tomat- og hvidløgssauce

Det marokkanske køkken er ikke det eneste, der byder på gode simreretter – også det græske har mange spændende retter med lammekød. Jeg fik lyst til at freestyle noget græsk simremad ud fra en ret, jeg engang havde fået på en græsk restaurant, da jeg ikke havde ingredienserne til en anden ret, jeg først havde planer om at afprøve.

Lammeretten blev serveret med kogte ris, en ond og doven tzatziki, en salat bestående af blandede salatblade, tynde rødløgsringe og feta samt syltede champignoner.

Græsk simremad – lam i tomat- og hvidløgssauce

3-4 personer

ca. 600 g lammekød i tern
olivenolie
1 stort løg skåret i smalle både
4 dl grøntsagsbouillon
4 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
1 dåse koncentreret tomatpuré
salt og peber

Lammekødet brunes i en gryde sammen med lidt olivenolie. Resten af ingredienserne – undtagen salt og peber – tilsættes, og retten simrer ved svag varme i 1½-2 timer. Lige inden servering smages retten til med salt og peber.

Note: Græsk simremad er helt klart værd at prøve! Kødet bliver meget mørt og får en ret sød smag fra tomaterne. Derfor er det godt at servere noget med lidt ‘bid’ i til retten – for eksempel rå rødløg i salaten eller en god kraftig tzatziki.



20 thoughts on “Græsk simremad – lammekød i tomat- og hvidløgssauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.