Grill-tilbehør

I går aftes grillede vi hos et par venner. Vi havde fået besked på at tage en god salat med, så vi parerede selvfølgelig ordre! Udover salat valgte jeg at medbringe tzatziki samt en blåskimmelostecreme, som jeg opfandt i skyndingen og tænkte, at den nok ville smage spændende. Den blev ikke så stærk, som jeg frygtede (osten var også rimelig mild i forvejen), og passede i øvrigt rigtig godt til de grillede bøffer.

Nu er det ikke de store kulinariske åbenbaringer, men I får opskrifterne alligevel. Ingen billeder denne gang.

Ond og doven tzatziki
ca. 4 personer

500 g Cheasy Fraiche 9%
1 agurk
3 store fed hvidløg
½-1 tsk salt

Agurken rives på et rivejern og presses for væde. Den blandes med fraichen. Hvidløgene presses og blandes i sammen med saltet. Lad stå i køleskabet i mindst en halv time.

Note: Denne tzatziki laver jeg, når jeg ikke gider at stå og dræne yoghurt. Jeg bruger knapt så meget hvidløg i denne, som jeg ville gøre i en yoghurts-tzatziki, da hvidløgen åbenbart trænger kraftigere igennem, når man bruger creme fraiche.

Blåosteskimmelcreme

5 spsk creme fraiche 9%
50 g blåskimmelost
1 tsk timian

Skimmelosten moses med en gaffel, og creme fraichen blandes langsomt i. Tilsæt timian. Lad den gerne stå i køleskabet for at trække lidt.

Salatdressing

½ dl hvidvinseddike
1 dl olivenolie
1 tsk dijonsennep
saften fra en halv citron
½ tsk salt
2-4 spsk sukker

Alle ingredienser undtagen sukker rystes sammen. Dressingen smages til med sukker. Sørg for at ryste grundigt.

Note: Salatdressingen passer til mange salater. I går valgte jeg at lave en salat af romainesalat, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, asparges, røde bønner og avokado.4 thoughts on “Grill-tilbehør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *