Thailandske fiskefrikadeller og asiatisk agurkesalat

Thailandske fiskefrikadeller og asiatisk agurkesalat

Disse thailandske fiskefrikadeller blev serveret med en asiatisk agurkesalat, som siden er blevet en af mine yndlingsretter, når jeg laver tilbehør til thailanske måltider. Til min fødselsdag fik jeg blandt andet kogebogen “Mit thaikøkken” af Hanne Holm. For flere år siden fik jeg flere af opskrifterne derfra gennem en bekendt, og de kom hurtigt til at høre til yndlingsopskrifterne. Kort tid inden fødselsdagen, da jeg var i gang med at sortere i opskrifter, besluttede jeg mig for at ønske mig bogen, for jeg ville gerne se, om resten af opskrifterne var lige så gode. Som I nok har gættet, startede forsøget i dag 🙂

Thailandske fiskefrikadeller

4 personer

500 g grov fiskefars, færdigblandet
1 dåse krabbekød
1 stort rødløg, finthakket
2 tsk hvidløg
1 stilk citrongræs, fintsnittet
1 spsk galanga, finthakket
½ kaffir limeblad, meget finthakket
1-2 tsk sambal oelek
2-3 spsk fiskesauce
evt. lidt fløde, creme fraiche eller et æg
olie til stegning

Farsen blandes med krabbekød, løg og krydderier. Den skal være lind, så måske skal der tilsættes lidt fløde, creme fraiche eller æg.

Frikadellerne formes med en ske og steges i rigelig olie, til de er gyldne. Steg ikke for mange ad gangen, og lav dem ikke for store. Smag på en, når du har stegt de første – måske kan de bruge lidt fiskesovs eller sambal oelek.

Lad frikadellerne dryppe af på fedtsugende papir. De kan opvarmes i ovnen inden servering.

asiatisk agurkesalat, agurk, rødløg, rørsukker, lagereddike, chili

Asiatisk agurkesalat

4 personer

1 agurk
1 lille rødløg, finthakket
9 spsk almindelig lagereddike
3 spsk sukker
3 dl kogt, varmt vand
2 tsk salt
en lille smule peber eller sambal oelek

Agurken deles på langs, og dens bløde kerne skrabes ud med en teske. Skær dernæst agurken i tynde skiver på 3-4 mm.

Eddike og sukker opløses i det varme vand. Blandingen skal balancere mellem det sure og det søde. Smag til med salt og peber/sambal oelek, og lad blandingen afkøle. Bland agurk og rødløg i lagen 1-2 timer før servering, så de kan nå at trække. Kom evt. lidt friske korianderblade i.

Note: Asiatisk agurkesalat er som sagt en af mine absolutte favoritter. Jeg kan godt lide, at den bider lidt – jeg foretrækker nemlig sure agurkesalater frem for søde.6 thoughts on “Thailandske fiskefrikadeller og asiatisk agurkesalat”

  • Tak, der smuttede også en del af dem indenbords 😀

    Har du prøvet efterfølgeren til den, “Mere thaikøkken”? Og hvad synes du i så fald om den?

  • Nej, jeg var slet ikke klar over, at der var en ny bog fra hende. Den er nu på ønskesedlen.

    Jeg har i dag lånt en bog af min kollega – Kokkens bog om Thaimad. Den ser også vildt spændende ud. Så den må jeg lige prøve kræfter med først.

  • Uhm, hvor lyder det lækkert- også selvom jeg ikke er vild med fiskefrikadeller:)

    Jrg har lige fået 3 nye kogebøger og har ikke prøvet noget fra dem endnu, så jeg må vidst vente lidt med at ønske mig den her:)

  • Hmm… det giver fiskefrikadellerne lidt mere struktur, men det er ikke så tydeligt i smagen, så jeg overvejer i hvert fald selv at udelade det en anden gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *