Marineret flanksteak, romainesalat med appelsin-dijondressing og kartoffelsalat

flanksteak, kartoffelsalat, salatAftensmaden bestod af marineret flanksteak, kartoffelsalat og romainesalat med appelsin-green goblin, ciderdijondressing. Sidstnævnte er fra ‘Suverænt sundt’. Maden blev nydt sammen den flaske cider, Green Goblin, som min kollega havde hjembragt til mig efter sin sommerferie i England. Den smagte rigtig godt – en spændende blanding af en mild sødme, som cidere ofte har, og en svag smag af øl. Den var på ingen måde skarp eller bitter i det – sådan lidt mere rund i smagen – og det passede godt til maden og mit humør!

Marineret flanksteak
2-3 personerflanksteak

450 g flanksteak marineres i cirka fire timer i en blanding af rapsolie, friskpresset citronsaft, lidt hvidvinseddike, salt og nogle teskefulde estragon. Steges på en grillpande.

Kartoffelsalat

Hjemmedyrkede små kartofler skrubbes og koges næsten møre. Vendes i en dressing bestående af creme fraiche 9%, ravigotte sauce, stærk sennep, salt og finthakket purløg.

Romainesalat med appelsin-dijondressing
3-4 personer

200 g romainesalat salat, romainesalat, dijonsennep, olivenolie, ahornsirup, appelsin, hvidløg, dressing, sesamfrø
1 spsk dijonsennep
1½ spsk friskpresset appelsinsaft
½ tsk god olivenolie
1 tsk ahornsirup
fintrevet skal af ½ usprøjtet appelsin
½ fed presset hvidløg
salt og peber

Riv salaten i mundrette stykker og skyl de i flere hold rent vand. Dryp salaten grundigt af. Rør dressingen sammen, smag den til og vend salaten i den lige inden serveringen.

Note: Jeg valgte at pynte salaten med sesamfrø. Opskriften ovenover er lidt omskrevet, da jeg ikke kunne lure, hvor mange den oprindelige portion dækkede over (der skulle man bruge 500 g salat og dobbelt så meget dressing). Jeg lavede kun halv portion af ovenstående – eller rettere, jeg brugte 100 g salat til to personer og gemte halvdelen af ovenstående dressing til i morgen. Den var i øvrigt ganske lækker.



6 thoughts on “Marineret flanksteak, romainesalat med appelsin-dijondressing og kartoffelsalat”

  • Hvor ser det lækkert ud! 🙂 Jeg er jo en “sucker” for rødt kød, så det er lige et billed der tiltaler mig……
    Romainesalat er en af mine yndlings (fordi jeg godt kan lide caesar salad *S*), så jeg må helt klart prøve den – tak 🙂

    mange hilsner
    Birthe

  • Hej Vibeke!
    Tak skal du have – jeg synes, at appelsinsmagen var en spændende variation i forhold til, hvad jeg ellers plejer at gøre mht. salatdressing. Her bruger jeg ofte citron i, så den søde appelsinsaft gav en anden smag, end jeg er vant til.

  • Hej NYBH!
    Hihi, jeg tænkte nok, du ville synes om kødet 😉
    Det blev lige tilpas – jeg ville endelig ikke give steaken for meget, så den blev måske en smule mere rød, end vi normalt får, men den var ganske god alligevel.

    Og dejligt, hvis jeg kan inspirere dig – nu har jeg jo prøvet en del af dine opskrifter, så det er da skønt, hvis jeg også kan bidrage lidt den anden vej! 😀

  • Din dressing lyder meget spændende; Piskeris! Jeg har slet ikke tænkt på, at man kan blande appelsin og dijonsennep, men jo – selvfølgelig 🙂

  • Hej Madame!
    Det havde jeg heller ikke, så jeg er glad for, at jeg faldt over opskriften, da jeg hyggelæste i opskriftbogen for nylig – og så var den tilmed let og hurtig at lave 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *