Köfte og hummus

köfte, kødboller, hakket oksekød, oksekød, løg, æg, chili, spidskommen, mynteJeg kan ikke rigtig forestille mig månedens tema uden at der skal sniges lidt hummus ind, så det var, hvad der blandt andet stod på menuen i søndags. Jeg fandt ud af, at jeg slet ikke har blogget en basisopskrift på hummus, så nu får I opskriften på, hvordan jeg vil lave en helt almindelig omgang hummus. Jeg brugte en dåse kikærter, der stod på lageret, men ellers har jeg lige købt en stor pose tørrede kikærter, som bare venter på at blive lagt i blød, kogt og derpå frosset ned. Smart og meget billigere. Resten af måltidet bestod af grøntsager, bulgur samt köfte. Sidstnævnte kan nok laves i lige så mange varianter, som folk laver frikadeller, men det her er i hvert fald min udlægning.

Köfte
ca. 10 stk.

400 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
1 æg
1 tsk chili
1 tsk spidskommen
½ tsk kanel
salt
2 spsk hakket frisk mynte

Farsen røres grundigt med alle ingredienser og hviler i 15-30 minutter, inden de formes med en spiseske og steges på en pande.

Note: Nu er jeg vant til at putte alt muligt – og umuligt – i kødboller, så disse var ikke så anderledes i forhold til, hvad jeg plejer at lave. Men det er nu dejligt med godt krydrede kødboller, og mynten giver lige lidt ekstra friskhed.

Hummus
3-4 personerhummus, humus, kikærter, olivenolie, tahin, hvidløg, citroner, spidskommen, paprika

1 dåse kikærter
1 dl olivenolie
2 spsk tahin
2 fed pressede hvidløg
½ tsk salt
saften fra ½ citron
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
evt. lidt chili

Alle ingredienser blendes grundigt. Hæld en lille smule olie oven på og drys skålen med hummus med lidt paprika inden servering.

Note: Uhm! Jeg synes, denne hummus har en god konsistens og smag, og så er jeg ikke til oliepøl, som mange fastfoodsteder hælder oven på, så det er rart at lave sin egen udgave, hvor man selv kan bestemme mængden.

20 thoughts on “Köfte og hummus

 1. Det ser meget lækkert ud, Piskeris! Husbond lavede en form for kødboller til os i går aftes med kanel og persille – det er meget overraskende at smage kød med kanel, fordi det ikke er en del af vores madtradition. Og jeg må indrømme, at det kræver lidt tilvænning for mig ;o)

 2. Uhhhm som altid får jeg mundvand når jeg er herinde 😀

  Og hummus er gudespise, det kan bare altid spises! og din version af köfte lyder virkelig spændende, det skal prøves 🙂

  – Maj

 3. Jeg bliver virkelig snart nød til at lave hummus. Måske lidt pinligt, men jeg har faktisk kun smagt det èn gang og jeg var elle vild med det. Men hvor ser det dog lækkert ud det hele.

 4. Madame – mange tak! Ja, kanel er mest noget, vi forbinder med jul og kager, men jeg har også prøvet det i simreretter, hvor det også kan gøre lykke. Lidt pudsigt er det dog, når man er vant til andet 🙂

 5. Lise B – helt enig, tzatziki kan jeg heller ikke undvære til græsk mad – eller hvor jeg nu kan snige mig til at bruge det 😉

  Bør faktisk snart lave det igen…. mmm…

 6. Lene – mange tak. Det er en fin måde at få varierede kødboller på – synes jeg har prøvet en del forskellige gennem tiden, men dette er en af de versioner, jeg foretrækker 🙂

 7. Vibeke – tusind tak. Hummus er heldigvis superlet at lave – når først ingredienserne er skaffet – så hold dig ikke tilbage. Det smager nemlig supergodt 🙂

 8. Pingback: Feta-trekanter | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Fish and chips | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Piskerisets mellemøstlige buffet | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Gulerodshumus, rødbedesalat og spidskålssalat med gojibær og abrikoser - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 12. Pingback: Lam med aubergine og peberfrugt - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 13. Pingback: Cremet hummus - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *