köfte, kødboller, hakket oksekød, oksekød, løg, æg, chili, spidskommen, mynteJeg kan ikke rigtig forestille mig månedens tema uden at der skal sniges lidt hummus ind, så det var, hvad der blandt andet stod på menuen i søndags. Jeg fandt ud af, at jeg slet ikke har blogget en basisopskrift på hummus, så nu får I opskriften på, hvordan jeg vil lave en helt almindelig omgang hummus. Jeg brugte en dåse kikærter, der stod på lageret, men ellers har jeg lige købt en stor pose tørrede kikærter, som bare venter på at blive lagt i blød, kogt og derpå frosset ned. Smart og meget billigere. Resten af måltidet bestod af grøntsager, bulgur samt köfte. Sidstnævnte kan nok laves i lige så mange varianter, som folk laver frikadeller, men det her er i hvert fald min udlægning.

Köfte
ca. 10 stk.

400 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
1 æg
1 tsk chili
1 tsk spidskommen
½ tsk kanel
salt
2 spsk hakket frisk mynte

Farsen røres grundigt med alle ingredienser og hviler i 15-30 minutter, inden de formes med en spiseske og steges på en pande.

Note: Nu er jeg vant til at putte alt muligt – og umuligt – i kødboller, så disse var ikke så anderledes i forhold til, hvad jeg plejer at lave. Men det er nu dejligt med godt krydrede kødboller, og mynten giver lige lidt ekstra friskhed.

Hummus
3-4 personerhummus, humus, kikærter, olivenolie, tahin, hvidløg, citroner, spidskommen, paprika

1 dåse kikærter
1 dl olivenolie
2 spsk tahin
2 fed pressede hvidløg
½ tsk salt
saften fra ½ citron
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
evt. lidt chili

Alle ingredienser blendes grundigt. Hæld en lille smule olie oven på og drys skålen med hummus med lidt paprika inden servering.

Note: Uhm! Jeg synes, denne hummus har en god konsistens og smag, og så er jeg ikke til oliepøl, som mange fastfoodsteder hælder oven på, så det er rart at lave sin egen udgave, hvor man selv kan bestemme mængden.