gulerodshumus, humus, hummus, vegansk, vegatar, veganer,gulerødder, kikærter, tahin, spidskommen, hvidløg, paprika, korianderJeg havde ikke de store aftensmadsplaner i søndags, hvor vi havde gæster, for vi havde i forvejen smovset i kanelstang om eftermiddagen. Jeg lavede derfor en række mindre retter, og så kunne folk selv sammensætte tallerkenens indhold. Alt var selvfølgelig vegansk, nu vi er i april måned. Udover de viste retter var der også et par andre ting på bordet. Som creme/dip lavede jeg denne gulerodshumus.

Gulerodshumus

150 g kogt gulerod
200 g kogte kikærter
2 spsk tahin
2-3 spsk olivenolie
1½ tsk spidskommen
salt og peber
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
evt. lidt vand

Blend ingredienserne grundigt. Pynt din gulerodshumus med lidt olie, spidskommen og revne gulerødder.

Note: Gulerodshumus er en glimrende variant af den klassiske humus på kikærter – dog en lidt tør udgave, så tilføj gerne lidt vand, hvis du synes, den er for kompakt.

Rødbedesalat

– kogte rødbeder uden skind
– hakket bredbladet persille
argan olie
– lidt salt

Rødbederne skæres i mundrette stykker og blandes med de andre ingredienser.

Spidskålssalat med gojibær og abrikoser

– spidskål i fine strimler
– tørrede abrikoser i tern
– tørrede gojibær
– olivenolie
– citronmelisseeddike
– salt

Put kålen i en skål og kram den godt – kålen altså, ikke skålen! Tilføj et par spsk olivenolie og et par spsk citronmelisseeddike – hvidvinseddike kan også bruges – og kram det godt ind i kålen, så kålen bliver blød og lækker. Vend abrikoser og gojibær i kålsalaten og smag til med salt.

Note: Jeg har ikke før brugt gojibær, men jeg købte for et stykke tid siden en pose – og glemte så alt om den. Gojibærrene viste sig at være mildere og sødere, end jeg havde frygtet.