Linsesalat med grøntsager og bredbladet persille

Linsesalat med grøntsager og bredbladet persille

Jeg har en meget elskelig og tolerant gemal, som heldigvis har et fint forhold til grøntsager, og han tog derfor annonceringen af månedens benspænd med ophøjet ro. Jeg udsatte ham for denne linsesalat lidt tidligere på ugen, da madlavningen skulle gå lidt hurtigt.

Linsesalat med grøntsager og bredbladet persille

– kogte delikatesselinser
– gode økotomater (de findes faktisk på denne årstid – utroligt nok)
– bredbladet persille, hakket
– agurk
– en sjat hvidvinseddike
– en lidt større sjat olivenolie
– lidt salt

Skær tomater og agurk i mindre tern og bland dem sammen med resten af ingredienserne. Servér din linsesalat, som den er, eller kombinér den med en mungbønnehumus eller gulerodshumus.

Note: Det er en dejlig frisk og mættende linsesalat. Den kan sagtens bruges som tilbehør, hvis du ikke kan undvære et stykke kød til aftensmaden.15 thoughts on “Linsesalat med grøntsager og bredbladet persille”

 • Hvor nysseligt, hvor hyggeligt og hvor forårsfrisk-agtigt. Lækker linsesalat – den ser så nem ud, at selv JEG kunne finde på at lave sådan en. Hvor køber man forresten delikatesse-linser?!
  Irma? ( var det dem du købte med Kukærten og jeg på Østerbro?!)

  • Bumbum… det er muligt, jeg købte dem der, men jeg har også set dem i Føtex, så jeg tror, en del af supermarkederne har dem efterhånden. De er i øvrigt ret lækre – overvejer at købe flere, for de er hurtige og lette at tilberede 🙂

 • Uhmm, jeg elsker linsesalat 🙂 Er delikatesselinser det samme som belugalinser?? Og ja, mht tomater, så fandt jeg nogle små dadeltomater den anden dag, som smager helt forrygende, de er som slik og smager af sol og sommer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • Jeg tror, de er forskellige – men jeg er ikke sikker. Disse linser er lidt mere mørkegrønne i det og ikke så sorte, som belugalinser ofte er. Men om det er en form for belugalinse – det ved jeg ikke 🙂

 • Det ser virkelig lækkert ud og jeg har faktisk gået og tænkt hvad der dog skulle blive af overskudstomaterne fra ugens årstidskasse 😀

  De ligner de linser der udover at hedde delikatesselinser på posen fra Urtekram, hedder Le Puy linser.

  • Ah, det kan godt passe, det er dem! Hvorfor de skulle omdøbes til delikatesselinser af producenten – det ved jeg så ikke, men jeg tror, du har ret i, at det er Le Puy 🙂

   Ps. det var også et par ‘kassetomater’, jeg brugte 😉

 • Er delikatesselinser og Puy-linser ikke det samme- det står hvertfald på den pose som jeg har liggende? Hvor belugalinser er mindre og sorte, så er Puy-linserne lidt større og grønlige? Jeg skal nemlig også igang med at afprøve en linsesalat, men sidste gang var jeg lidt for uopmærksom og fik kogt linserne helt ud..

  • Jeg synes, linser godt kan drille lidt, når man koger dem, så pt. eksperimenterer jeg med at overhælde dem med kogende vand af flere omgange, og det virker rigtig godt. De skal selvfølgelig have flere gange, ligesom de også skal trække i det varme vand, men de første forsøg er ganske positive 🙂

 • Sikke en god idé at sætte afskårne grene i vand! Og din linsesalat lyder meget, meget lækker – den må prøves her i aften 🙂

  • Ja, vi kan lige så godt få glæde af dem i stedet for at smide dem alle sammen på genbrugsstationen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *