Bønnesalat med ansjosmayo

Mandag var sommeren kommet til Frankrig, og der var blændende solskin og over tyve grader. Jeg var faldet over en opskrift på bønnesalat med ansjosmayo i ‘Flere suveræne salater og brillante buffeter’, som stod i sommerhuset, som jeg måtte prøve til frokost – mest af alt fordi vi havde noget mayonnaise samt en dåse hvide bønner, der skulle bruges, men også fordi jeg ikke har smagt ansjoser før (en tilståelse mere).

Hvide og grønne bønner med ansjosmayo
4 personer
bønnesalat, ansjosmayonnaise, ansjoser, bønner, bredbladet persille, mayonnaise
200 g tørrede, hvide bønner
250 g friske grønne bønner
1 stor håndfuld hakket bredbladet persille
4 spsk god mayonnaise
1 fed presset hvidløg
1 spsk hvidvinseddike
30 g drænede ansjosfileter
salt og meget peber

Udblød bønnerne natten over i koldt vand. Kog dem i en ny portion vand tilsat salt i ca. en time, til de er helt møre, og afkøl dem.

Hak ansjoser meget fint og rør mayonnaisen sammen med persille, hvidløg og hvidvinseddike. Vend det i de hvide bønner og lad det trække i minimum en halv time. Nip de grønne bønner og damp dem møre under låg i lidt vand tilsat salt – det tager ca. tre minutter. Skyl dem straks i koldt vand, og bland dem med de resterende ingredienser.

Note: Det smagte ok, men jeg var ikke superimponeret af opskriften. Mest af alt de der ansjoser… de er altså lidt overvurderede efter min smag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.