Auberginegratin med pecorino

Auberginegratin med pecorino

Nu foretrækker jeg at holde mig til årstidens udvalg af råvarer – af smagsmæssige, miljømæssige og prismæssige årsager – men i går måtte jeg bukke under og lave en gang sommermad! Da jeg i fredags alligevel skulle købe aubergine til en mellemøstlig ret, jeg laver til søndagsfrokosten, så røg der en ekstra med sammen med en lille dusk frisk basilikum. Jeg var kommet i tanke om, at jeg godt ville eksperimentere med en opskrift på auberginegration, jeg havde set i ‘Moderne Mamma’, hvor en række italienske kvinder giver deres bud på yndlingsretter. I den originale auberginegratin bruges der mozzarella, men det havde jeg ikke. Til gengæld havde jeg et lille stykke mild ost tilbage, som jeg brugte, jeg erstattede parmesanen med pecorino, og så fordoblede jeg mængden af hvidløg.

Auberginegratin med pecorino

2-3 personer

1 aubergine
olivenolie
1 dåse flåede, hakkede tomater
150 g mild, revet ost
50 g friskrevet pecorino
2 fed hvidløg, pressede
1 lille bundt basilikum
salt, peber, sukker og chili

Skær auberginen i tynde skiver og steg dem i olivenolie. Svits hvidløg i en gryde i lidt olie og tilsæt tomaterne. Lad det småkoge i et kvarter, og smag den så til med salt, peber, sukker og chili. Læg et lag af aubergineskiver i bunden af et smurt ildfast fad. Fordel et lag af tomatsaucen over og drys dernæst noget af de to ostetyper over. Gentag dette, indtil alle ingredienser er brugt op og slut af med et lag parmesan samt basilikumbladene. Bag retten ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Retten blev spist sammen med en god bøf og en fin økologisk hyldeblomstcider i glasset.

Note: At spise denne auberginegratin var næsten som om, det var sommer igen et øjeblik! Både gemalen og jeg svømmede helt hen over at få mad, der smagte så meget af sol og sommer, og det var lige, hvad vi trængte til sådan en kold og våd januaraften. Øj, hvor var det skønt!20 thoughts on “Auberginegratin med pecorino”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *