Fyldte portobellosvampe med ricotta og citron

fyldte portobellosvampe, fyldte svampe, vegetar, portobello, portobello-svampe, ricotta, peber, citroner, ost, pasta, tomaterForleden faldt jeg over danske portobellosvampe i supermarkedet, så jeg skyndte mig straks at købe en pakke. Det er desværre ikke så tit, jeg støder på dem, så det er bare om at udnytte det, når jeg endelig ser dem. Jeg indså, at det efterhånden var meget lang tid siden, jeg sidst havde lavet fyldte portobellosvampe, så jeg fik lyst til at lave en udgave med ricotta, citron og peber.

Der er rimelig meget gods i fyldte portobellosvampe, så jeg benyttede samtidig chancen og kørte ren vegetarstil, og det faldt i god jord hos gemalen.

Fyldte portobellosvampe med ricotta og citron

2 personer

4 portobellosvampe
25 g smør
250 g ricotta
½ løg, skåret i små tern
revet skal fra ½ øko-citron – og evt. lidt saft
½-1 tsk peber
lidt salt
ca. 1 dl friskrevet fast ost – jeg brugte en Vesterhavsost

Fjern stilkene fra svampene og læg dem til side. Smelt smørret på en stor pande og steg svampene på begge sider i et par minutter. Læg dem i et smørsmurt fad. Steg løgternene i det tiloversblevne smør på panden og tilsæt svampestilkene, når du har skåret dem i små stykker. Giv dem et par minutter ved mediumvarme, indtil de er møre. Rør løg + svampestykker sammen med ricotta, citronskal og peber. Smag til med salt og evt. mere peber og citronsaft. Fordel fyldet i portobellosvampene – der må gerne være lidt top på – og drys derefter revet ost på. Bag de fyldte portobellosvampe i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

Servér de fyldte portobellosvampe med pasta og evt. en salat.

Note: Jeg kunne rigtig godt lide det friske pift, citronen gav til ricottaen i de fyldte portobellosvampe, og jeg savnede på ingen måde kød i denne servering. De fyldte portobellosvampe var samtidig dejlig saftige, så man behøver ikke så megen sauce til denne ret. Jeg havde blot lavet en meget hurtig og simpel tomatsauce af friske tomater, som pastaen blev vendt i.

4 thoughts on “Fyldte portobellosvampe med ricotta og citron

  1. Uhm, den servering ville jeg også blive glad for. Tror faktisk jeg godt kan få portobello på Samsø en gang i mellem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *