Ærtemuffins

Ærtemuffins

Jeg fandt en opskrift på ærtemuffins på telefon – muligvis set et Femina-blad på et tidspunkt. I den oprindelige opskrift er der bacon i, men jeg ville hellere lave en ren vegetarudgave, så det udskiftede jeg med ærter. Derudover skiftede jeg fløden ud med creme fraiche for at gøre dejen lidt mere saftig.

Du kan dog vælge at gøre disse ærtemuffins ekstra festlige ved at blende en ærtecreme (på kogte ærter og lidt mayo eller creme fraiche) og smøre på toppen, inden du drysser lidt stegt bacon over.

Ærtemuffins

10 stk.

200 g frosne ærter
3 æg
½ dl creme fraiche
½ dl olivenolie
1 tsk løgpulver
1 tsk timian
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
ca. 70 g friskrevet parmesan eller Vesterhavsost
2 dl hvedemel

Hæld ærterne op i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i nogle minutter. Imens pisker du æg, creme fraiche og olivenolie sammen. Tilsæt løgpulver, timian, salt og bagepulver og pisk det grundigt sammen, inden du pisker osten ud i massen. Rør hvedemelet i. Hæld vandet fra ærterne og vend dem i dejen. Fordel dejen i ti muffinforme.

Bag dine ærtemuffins ved 175 grader i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af, inden du serverer dem. De kan også serveres afkølede som tilbehør til en frokostret eller en suppe.

Note: Saftige og milde ærtemuffins med tydelig smag af ærter. Vi spiste nogle stykker til frokost og har gemt resten til i morgen, så vi kan bruge dem som tilbehør til maden der.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.