Varm waldorfsalat
Jeg er ikke særlig kræsen, men der er selvfølgelig enkelte råvarer, jeg ikke kan lide. En af dem er bladselleri. Jeg kan huske, hvor skuffet jeg blev som barn, når der blev serveret waldorfsalat som tilbehør til stegen ved de store familiefester. Det lignede jo dessert, men lige så snart man tog en bid af det, skar bladselleriens skarpe, markante smag igennem. Humbug.
For nogle år siden fandt jeg dog ud af, at bladselleriens specielle og ret fremtrædende smag kan dæmpes, hvis man bager dem i ovnen, og det kom jeg til at tænke på, da jeg til min ærgrelse fandt ud af, at den bestilte grøntsagskasse fra Aarstiderne indeholdt et bund bladselleri. Jeg blev derfor nødt til at være kreativ, og så opstod ideen til denne varme waldorfsalat.
Jeg har selvfølgelig taget mig visse friheder i denne fortolkning af waldorfsalat. Der er hverken flødeskum eller druer i. Du er dog velkommen til at bruge en federe creme fraiche, end jeg har gjort (og så er det nærmest fløde), og har du lyst til at putte druer i, så gør du også bare det. Jeg kan dog godt lide denne enkle, varme udgave af waldorfsalat, som jeg brugte som tilbehør til et stykke kød.
Varm waldorfsalat
2-4 personer afhængig af, om du kombinerer med andet tilbehør
400 g bladselleri
lidt rapsolie
2 dl creme fraiche 18%
salt
1 håndfuld valnødder
Skyl bladsellerien og skær den i mindre stykker – ca. 1 cm i bredden. Hæld dem i en frysepose sammen med rapsolie, luk posen og ryst den godt. Fordel bladsellerien på en bagepapirbeklædt bageplade, drys lidt salt på og bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. en time. På det tidspunkt er bladsellerien stadig lidt sprød, men smagen er dæmpet betydeligt. Hæld bladsellerien i en skål og vend creme fraichen i den. Rist valnødderne på en tør pande, indtil de begynder at dufte. Lad dem køle lidt af, inden du knuser dem i hånden og drysser dem over din varme waldorfsalat. Servér din waldorfsalat med det samme.
Note: Se, det er en waldorfsalat, der passer til mig! Bladsellerien beholder lidt sprødhed (hvilket jeg godt kan lide), mens den markante smag mindskes. Den forsvinder ikke helt – så skal du bage bladsellerien, til den er helt blød – men den er så afdæmpet, at jeg sagtens kunne spise den.
Det må jeg prøve! Jeg bryder mig nemlig heller ikke om bladselleri. Den her ryger lige på listen over næste måneds mad..
Super! Prøv evt. at smage på et stykke, inden du tager dem ud af ovnen – så kan du bedre aflure, hvor kort/længe de skal være i ovnen, inden de har tabt så meget af den markante smag, at du kan spise dem 🙂
Jeg har haft det præcis ligesådan med bladselleri. Men min kærlighed til druer, æbler og flødeskum, har alligevel fristet. Idag foretrækker jeg dog salaten uden dressing, da det er meget friskere og man kan se, hvornår der kommer blegselleri med ind. For salaten er alligevel ikke rigtig uden.
Dog er jeg ikke så stolt af, at jeg ikke får brugt resterne og der kan din salat måske hjælpe (til resten af familien spiser det;-)
Den gode nyhed er at blegselleri nærmest ikke indeholder noget næringsmæssigt, så den kan sagtens undværes.
Kh.
Anne-Marie
Ha! Jeg tænkte nok, de var overvurderede! Har ellers ærgret mig lidt over, at jeg ikke kan lide dem, for de har sådan en god knaselyd 😉