Portvinskaviar

Portvinskaviar

Kan du huske den portvins-spaghetti, jeg bloggede om forleden? Der fik jeg ikke brugt al portvinsmassen, da jeg kun havde tre korte ‘spaghettirør’, men det skulle da ikke gå til spilde, så jeg besluttede mig for at bruge resten af portvinsmassen til at lave portvinskaviar!

Fremgangsmåden er den samme som til lakridskaviar, og skal du ikke bruge din portvinskaviar med det samme, kan den sagtens opbevares i vindruekerneolie flere dage efter (præcis hvor mange ved jeg dog ikke, men du kan sagtens lave portvinskaviar et par dage før, at du skal bruge dem).

Portvinskaviar

Tip – der er rigelig med portvinsmasse i ovenstående opskrift, og den skal bruges, mens den stadig er varm. Det er derfor en god idé at alliere dig med en person mere, der også har en sprøjte, så I er to personer, der laver portvinskaviar. På den måde når I at bruge mere af portvinsmassen (og får dermed lavet mere portvinskaviar), inden portvinsmassen bliver så afkølet, at den er umulig at arbejde med.

Overvej evt. at lade din portvinskaviar dryppe af på lidt køkkenrulle, så de ikke er så olierede, inden du bruger kaviaren som pynt.

Du kan bruge portvinskaviar som pynt/sjovt indslag til dit ostebord eller osteserveringer, og du kan også bruge det som topping på små appetizers inden festen/middagen.3 thoughts on “Portvinskaviar”

  • Kender du tapioka perler? Jeg har først oplevet dem fornylig og de minder jo nærmest om store saft kaviar kugler eller sådan noget. Efterfølgende fandt jeg også en pose hos den asiatiske butik. Men jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal stille op med dem, så de bliver lækre. Måske du ved det?

    Kh.
    Anne-Marie

    • Ja, men jeg har desværre ikke prøvet at lege med dem. Jeg er kun stødt på nogle meget små tapioka-perler herhjemme, men vil gerne have fingre i dem, der er lidt større. Jeg vil tro, de skal overhældes med kogende vand og trække et stykke tid, men jeg ved det ikke med sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *