Ramsløgspandekager med ramsløgsolie

Ramsløgspandekager med ramsløgsolie

Jeg varmer så småt op til månedens benspænd, og i den forbindelse har jeg eksperimenteret med lidt forskellige hjemmelavede olier i dag, som jeg skal bruge til anretningen af flere af de kommende retter. Den ene olie – en smuk ramsløgsolie – testede jeg på disse ramsløgspandekager, som jeg serverede til aftensmad.

Ramsløgspandekager

ca. 4 mediumstore, buttede pandekager

40 g ramsløg
3 dl mælk
1 æg
2 dl hvedemel
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
smør til stegning

Blend ramsløg og mælk. Rør resten af ingredienserne i – sørg for, at dejen er jævn og lind. Smelt lidt smør på en middelstor pande og steg pandekagerne én for én. Du kan sandsynligvis få lidt flere pandekager ud af dejen, hvis du laver pandekagerne tynde – men jeg foretrak dem lidt buttede.

Note: Flotte grønne pandekager med en mild smag af ramsløg. Jeg fyldte dem med en kødsauce bestående af hakket oksekød, løg, chili, champignons, gulerødder og salt og derefter toppet fyldet med lidt creme fraiche, inden pandekagerne blev dryppet med ramløgsolie.

ramsløgsolie, ramsløg, olivenolie, pandekager, ramsløgspandekager, mælk, hvedemel, æg

Ramsløgsolie

30-40 g ramsløg
1½ dl olivenolie

Skyl ramsløgene og dup dem tørre. Blend dem i ca. tre minutter sammen olivenolien. Lad blandingen hvile i en time, inden du hælder den i en sigte, der er placeret over en skål. Lad din ramsløgsolie dryppe stille og roligt ned i skålen – du må ikke presse ramsløgsblandingen i sigten. Hæld den siede ramsløgsolie over i en lille beholder.

Note: Ramsløgsolie har en smuk grøn farve og en fin og enkel smag af ramsløg. Perfekt til lige at give det sidste touch, når du skal anrette en forret eller hovedret.4 thoughts on “Ramsløgspandekager med ramsløgsolie”

  • Supersmart med at komme dem i pandekager – uhh, nu får jeg ideen om at komme brændenælder i pandekager? Tror du det går lige så godt?
    BTW – siden jeg selv lavede olie lige som du beskriver, har jeg hørt at man skal passe på bakterieudviklingen i den på grund af jordbakterier. Det vil være bedst at blanchere bladene og opvarme olien til 80 grader – så kan det til gengæld holde længe og uden risiko 🙂

    • Har ingen anelse, men jeg synes, du skal prøve 🙂

      Det tror jeg, du har ret i mht. jordbakterier – ligesom ved pesto skal man være forsigtig. Jeg har dog kun olie stående nogle få dage, og så tør jeg godt lave det i en version, hvor man ikke opvarmer olien og blancherer bladene (så risikerer man heller ikke, at olien smager af mindre :))

    • Tusind tak og i lige måde. Har lige leget med ramsløg igen… opskriften kommer i løbet af i dag 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *