Lam med spinatcreme, rösti og søde rødløg

Lam med spinatcreme, rösti og søde rødløg

Som jeg nævnte i går under indlægget om rugpandekager, så har vi haft gæster hele weekenden, og selvfølgelig har jeg bagt en masse pandekager i anledning af februar-benspændet. Der skulle dog også andet på bordet, så jeg lavede en langtidsstegt lammekølle, som blev serveret sammen med spinatcreme, søde rødløg samt rösti.

Lamme-resterne blev i øvrigt lunet næste dag og proppet i olivenboller sammen med grønkålspesto, Hellmann’s mayo og rødløg.

 

langtidsstegt lammekølle, lammekølle, lam, øl, hvidløg, simremad

Den langtidsstegte lammekølle blev tilberedt på samme måde som denne lammekølle. I denne udgave blev kødet dog stukket med en skarp kniv, inden jeg stak halve fed hvidløg ned i kødet. Derefter blev køllen overhældt med en pilsner, inden det blev gnedet med salt, peber og timian og sat ind i ovnen i ca. fire timer.

spinatcreme, spinat, yoghurt naturel, hvidløg

Spinatcremen blev lavet på 200 g frossen spinat, der blev varmet op i kogende vand i nogle minutter. Spinaten blev drænet for vand, inden den blev vendt i 1½-2 dl græsk yoghurt 10%, tre fed pressede hvidløg samt salt, peber og citronsaft.

rødløg, smør, øl, timian

To store rødløg blev skåret i tynde skiver og stegt ved mediumvarme på en stegepande sammen med en generøs klat smør. Da løgene var blevet møre, hældte jeg 1 dl mørk øl på panden (en brown ale fra Hornbeer) og lod det simre, indtil øllet var kogt ind. Løgene blev smagt til med salt og peber.

Til rösti fulgte jeg blot denne rösti-opskrift, men udelod dog løgene, da jeg også havde lavet søde rødløg til maden.



4 thoughts on “Lam med spinatcreme, rösti og søde rødløg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *