Lam med spinatcreme, rösti og søde rødløg
Som jeg nævnte i går under indlægget om rugpandekager, så har vi haft gæster hele weekenden, og selvfølgelig har jeg bagt en masse pandekager i anledning af februar-benspændet. Der skulle dog også andet på bordet, så jeg lavede en langtidsstegt lammekølle, som blev serveret sammen med spinatcreme, søde rødløg samt rösti.
Lamme-resterne blev i øvrigt lunet næste dag og proppet i olivenboller sammen med grønkålspesto, Hellmann’s mayo og rødløg.
Den langtidsstegte lammekølle blev tilberedt på samme måde som denne lammekølle. I denne udgave blev kødet dog stukket med en skarp kniv, inden jeg stak halve fed hvidløg ned i kødet. Derefter blev køllen overhældt med en pilsner, inden det blev gnedet med salt, peber og timian og sat ind i ovnen i ca. fire timer.
Spinatcremen blev lavet på 200 g frossen spinat, der blev varmet op i kogende vand i nogle minutter. Spinaten blev drænet for vand, inden den blev vendt i 1½-2 dl græsk yoghurt 10%, tre fed pressede hvidløg samt salt, peber og citronsaft.
To store rødløg blev skåret i tynde skiver og stegt ved mediumvarme på en stegepande sammen med en generøs klat smør. Da løgene var blevet møre, hældte jeg 1 dl mørk øl på panden (en brown ale fra Hornbeer) og lod det simre, indtil øllet var kogt ind. Løgene blev smagt til med salt og peber.
Til rösti fulgte jeg blot denne rösti-opskrift, men udelod dog løgene, da jeg også havde lavet søde rødløg til maden.
Lækker vintermad! Jeg havde helt glemt rösti – men det er jo et lækkert tilbehør 🙂
Nemt, let – og falder som regel også i god jord (og så skal man ikke bruge en masse tid på at skrælle kartofler ;-))
Årh, spinatcremen tror jeg lige er mig – den kan jo nærmest gå til alt kød!
– Anne
Det er også en fin måde at snige noget mere spinat ind i madlavningen – det er noget, jeg godt kan glemme, så jeg er glad for, at jeg fandt på at bruge det i en creme 🙂