rugpandekager, pandekager, røget laks, laks, fisk, peberrodscreme, peberrod, creme fraiche, rugmel, hvedemel, æg, mælk, dildVi har haft gæster hele weekenden, og det udnyttede jeg selvfølgelig i stor stil og fik lavet en masse pandekager i anledning af februar-benspændet. Lørdag fik vi disse rugpandekager til frokost. De blev fyldt med røget laks og peberrodscreme og serveret sammen med en simpel rosenkålssalat. De passede perfekt til solskinsvejret og de spirende forårsfornemmelser, som de længe ventede solstråler fremmanede. Åh, hvor jeg glæder mig til forårsråvarerne – og mere sol og varme!

Rugpandekager med røget laks, peberrodscreme og dild
3 personer

1½ dl rugmel
1 dl hvedemel
2 dl mælk eller vand
2 æg
½ tsk salt
smør til stegning

Fyld:
300 g røget laks
½ bundt dild

Peberrodscreme:
5 spsk creme fraiche 9% eller 18%
3-4 spsk friskrevet peberrod
salt
citronsaft

Start med at røre ingredienserne til peberrodscremen sammen – evt. en halv time før, at du skal bruge den.

Pisk æggene og tilsæt så vand/mælk. Tilsæt mere og mere af melet, indtil du har pisket det hele ind i dejen og tilsæt til sidst saltet. Smelt smør på en stor pande og bag tre store pandekager – brug al dejen.

Fordel peberrodscremen i de tre rugpandekager. Læg derefter laks på hver pandekage og slut af med dild, inden du lægger (eller ruller) pandekagen sammen.

Servér dine rugpandekager sammen med salat – i dette tilfælde en rosenkålssalat lavet på fintrevne rosenkål vendt i olivenolie, citronsaft og salt.

Note: Disse fyldte rugpandekager er en rigtig fin frokostret, hvor den stærke peberrodscreme (jeg brugte 4 spsk peberrod) gav varmen og samtidig et godt modspil til den fede laks.