Laks med citronsauce og palmekål

Laks med citronsauce og palmekål

De mørkegrå dage dræner virkelig energien disse dage, så det er begrænset, hvor kreativ jeg er i køkkenet i hverdagen. I dag fik jeg dog endelig eksperimenteret med en citronsauce (hey, I vidste da, jeg ville udnytte månedens benspænd til at lave noget med citroner!). Jeg måtte dog improvisere lidt mere end først ventet, for jeg havde glemt at bede gemalen om at købe ekstra fløde på vej hjem. Til gengæld fik jeg så udryddet en rest creme fraiche, jeg havde stående fra weekendens gæstebesøg, og på den måde fik aftensmåltidet et snert af Stop Spild af Mad! Ikke så ringe endda…

Du kan vælge at spise retten som herunder – eller evt. supplere med lidt kogte ris, hvis du gerne vil have et skud kulhydrater.

Stegt laks med citronsauce og palmekål

2 personer

2 stykker laks
smør
ca. ½ bundt/pakke palmekål
1 dl fløde
3-4 spsk creme fraiche 38%
revet skal og saft fra en øko-citron
salt og peber

Gnid laksestykkerne med lidt salt og smelt en god klat smør på en pande. Læg laksene på panden med skindsiden nedad. Skyl og fintsnit derefter palmekålen og svits den i et par spiseskefulde smør på en pande. Lad kålen få nogle minutter, inden du tilsætter fløde og citronskal+saft. Lad det simre ved svag varme et par minutter, inden du rører creme fraichen i. Lad det simre videre. Når laksen er ved at være gennemstegt, vender du den, så fisken vender kødsiden nedad og giver den derefter ca. et halvt minut, inden du tager laksestykkerne af panden. Smag citronsaucen til med salt og peber, og servér den sammen med fisken.

Note: Creme fraiche-løsningen fungerede fint – måske endda bedre end en ren flødeløsning, for creme fraichen gav lidt mere fylde og lidt syrlighed til min citronsauce. Undgå så vidt muligt at bruge en creme fraiche med lavere fedtprocent. Du kan måske bruge en på 18%, men endelig ikke lavere, da denne citronsauce så skiller og bliver for syrlig. Saucen skal have noget fedme for at fungere godt sammen med citronen.8 thoughts on “Laks med citronsauce og palmekål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *