Langtidsstegte andelår, blommesauce og sellerisalat med fennikelfrø

Langtidsstegte andelår, blommesauce og sellerisalat med fennikelfrø

Jeg havde mine forældre på besøg, og her lavede jeg en sellerisalat til forret, da hovedretten var ret fattig på grøntsager. Sellerisalaten blev pyntet med et par tynde skiver lufttørret skinke, men det kan du udelade, hvis du vil have en ren vegetarudgave. Salaten egner sig også fint som tilbehør til et hovedmåltid.

Sellerisalat

4-5 personer

½ lille knoldselleri
1 spsk fennikelfrø
200 g creme fraiche
2 tsk dijonsennep
1-2 tsk akaciehonning
salt og peber
evt. lidt citronsaft
evt. fintskåret romainesalat
evt. lufttørret skinke

Knoldsellerien skrælles og skæres i tynde lange strimler. Fennikelfrøene ristes på en tør hede pande og knuses derefter i en morter. Rør creme fraiche, dijonsennep og fennikelfrø sammen og smag til med honning samt salt og peber. Lad salaten trække i ½-1 time inden servering – anret den gerne på små tallerkner, hvor du lægger den oven på lidt fintstrimlet salat.

Note: Kombinationen af selleri og fennikelfrø er ret god og bestemt ikke brugt nok – i hvert fald ikke i mit køkken. Men en god sellerisalat, som også vil gå godt sammen med lammekød.

Anden stegte jeg næsten på samme måde som ved anderiletten – dog med disse ændringer:

De fire andelår blev gnubbet med salt, og inden de kom i ovnen, blev de lagt i et fad, der blev drysset tørret timian over, og lårene blev penslet med blommesirup. Læg gerne lidt smør oven på – det glemte jeg. Lad dem stege i 1½-2 timer ved 140 grader, inden du dækker fadet med stanniol og lader stegningen fortsætte, indtil de har fået tre timer.

blommesauce, blommer, rørsukker, kanel, stjerneanis, appelsin

Blommesauce

4-5 personer

350 g gode, mørke blommer
100 g rørsukker
2 dl vand
1 stang kanel
2 stjerneanis
skallen fra en tredjedel af en økoappelsin
salt og peber

Udsten blommerne, hvis de ikke er det i forvejen, og put dem i en gryde med rørsukker, vand, kanel, stjerneanis og appelsinskal. Lad det koge op og sørg for, at det småsimre i mindst et kvarter. Tag kanel og stjerneanis op og fjern gryden fra varmen. Blend forsigtigt saucen med en stavblender – jeg ville godt have lidt struktur i saucen, så jeg gennemblendede den ikke 100% – og smag til med salt og peber.

Serveres lun sammen med andelår samt enten kogt perlebyg, perlerug eller ris.

Note: En dejlig kompakt og sød blommesauce, som gik godt i spænd med anden. Du kan evt. bruge endnu mindre sukker, hvis du er bange for, at den bliver for sød til din smag. Jeg brugte blommer, som havde en god ‘mørk’ smag og ikke var så søde, så der passede sukkermængden fint.



21 thoughts on “Langtidsstegte andelår, blommesauce og sellerisalat med fennikelfrø”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *