Anderilette

anderilette, pålæg, andelår, and, rørsukker, salvie, laurbærblade, andefedt, hvidløgEn af de retter, jeg glædede mig mest til at lave denne jul var anderilette. Forrige jul var der flere af dem, jeg følger, der bloggede om anderilette, og det så simpelthen så godt ud, at jeg blev nødt til at prøve det! Det kræver dog en god portion andefedt, og da vi først fik and juleaften, så måtte jeg pænt vente. Samtidig var det ret slanke ænder, vi fik, så jeg kunne ikke lave en lige så stor portion, som jeg først havde planlagt, men det var nok meget godt, for det er ret drøjt (og kalorieholdigt!).

Jeg har taget udgangspunkt i en god opskrift på anderilette, som jeg fandt hos Hanne K, men jeg ændrede ved krydderisammensætningen – og fik i øvrigt stegt lårene utildækkede meget af tiden, men det kom ikke til at give problemer.

Anderilette

2 andelår
2 spsk salt
1 spsk sukker

10 små friske salvieblade
2 laurbærblade
½ tsk peber
2 dl andefedt

1 fed presset hvidløg
lidt tørret timian

Gnid andelårene godt ind i salt og sukker og stil dem køligt i fire timer – jeg lod dem dog stå i otte, og det fungerede fint. Læg salvieblade og laurbærblade i et ovnfast fad. Børst lårene fri for salt og sukker og læg dem i fadet. Drys med en smule salt og peber og fordel andefedtet over lårene. Dæk fadet til med stanniol. Steg dem i ovnen ved 140 grader i tre timer.

Fjern skindet fra lårene og findel kødet med to gafler, inden du hælder det i en skål. Bland kødet med presset hvidløg, salt og lidt tørret timian. Hæld det fedt over, som blev tilbage i fadet efter stegningen. Stil skålen med anderilette i køleskabet et par timer, inden du serverer det – gerne sammen med syltede agurker eller andet, der kan give lidt syrlighed til den fede and.

Note: Her må jeg lige komme med en advarsel – du skal ikke lave anderilette! Det smager alt, alt for godt! Den er allerede noteret som en must do til næste jul – uha uha, hvor er det syndigt. Godt jeg skal træne fire gange i næste uge, for sundt er det ikke, men smagen… uhm…

27 tanker om "Anderilette"

  1. Det lyder vel nok spændende, Piskeris – jeg tror ikke, jeg har hørt om anderilette før nu. Skal helt sikert prøves også her 🙂
    Ha' en dejlig søndag!

  2. Dejligt at se at du fik det lavet og ja, det er virkelig gudespise 🙂

    Jeg glæder mig allerede til det skal laves igen, i december måned. Jeg har lavet en pagt med mig selv om, at det kun må laves en gang om året – nemlig i december måned….

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Årh for den da… Ja skønt ser det altså ud. Godt der er et helt år til jul… Så kan man da nå at tabe sig inden man bliver fedet op igen 😀

  4. Åh nej, Piske!!!!!
    Jeg fik slet ikke lavet rilette i år og det er en fejl af de store.
    Men dejligt at høre, at det faldt i smag 🙂
    Åh, hvor det dog irriterer mig, at jeg har glemt det 😉

  5. Hanne – jamen altså! Det går jo ikke! :-O

    Se, hvis du nu boede lidt tættere på, så kunne du stadig nå at smage en lille bid, som jeg har stående… 😉

  6. Jeg har egentlig lyst til at prøve at spise and en gang igen inden de forsvinder i supermarkederne (her kan man kun finde and i juletiden), måske skulle det prøves.

  7. Nam nam nam, jeg kunne spise rilette dagen lang (uden at overdrive).

    Jeg lavede min som 'falsk confit' og simrede lårene møre i kraftig hjemmekogt andefond i stedet for – mest fordi jeg ikke magte at anskaffe fedt.

    Salvieblade har jeg aldrig prøvet til and – men nu kommer det på listen 😉

  8. Pingback: Sådan fremtryllede jeg en skøn tre retters nytårsmenu i huj og hast | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Anderilette med perlebyg og broccoli | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Langtidsstegte andelår, blommesauce og sellerisalat med fennikelfrø | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Fasanrilette, vildsvinefrikadeller og rødbedechutney | Piskeriset på eventyr

  12. Hej Piskeris – det lyder helt fantastisk – skal absolut prøves – MEN hvor køber man andefedt.
    Mange julehilsner
    Randi

    • Tak skal du have! Jeg plejer at bruge det andefedt, jeg har tilovers, når jeg steger en hel and, men det er også muligt at bestille andefedt hos en del slagtere 🙂

  13. Pingback: Vinderen af min kogebog | Piskeriset på eventyr

  14. Pingback: Anderilette med spidskål og solbær | Piskeriset på eventyr

  15. Pingback: Sådan fremtryllede jeg en skøn tre retters nytårsmenu i huj og hast - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  16. Pingback: Inspiration til julefrokosten - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  17. Pingback: Fasanrilette, vildsvinefrikadeller og rødbedechutney - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  18. Pingback: Confiterede vagtler med kål - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  19. Pingback: Konfiteret andelår med kålsalat - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

    • Hvis du sørger for at dække den med et godt lag andefedt, så bør den kunne holde sig mindst en uge og gerne to 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *