Anderilette

Anderilette

En af de retter, jeg glædede mig mest til at lave denne jul var anderilette. Forrige jul var der flere af dem, jeg følger, der bloggede om anderilette, og det så simpelthen så godt ud, at jeg blev nødt til at prøve det! Det kræver dog en god portion andefedt, og da vi først fik and juleaften, så måtte jeg pænt vente. Samtidig var det ret slanke ænder, vi fik, så jeg kunne ikke lave en lige så stor portion, som jeg først havde planlagt, men det var nok meget godt, for det er ret drøjt (og kalorieholdigt!).

Jeg har taget udgangspunkt i en god opskrift på anderilette, som jeg fandt hos Hanne K, men jeg ændrede ved krydderisammensætningen – og fik i øvrigt stegt lårene utildækkede meget af tiden, men det kom ikke til at give problemer.

Anderilette

2 andelår
2 spsk salt
1 spsk sukker

10 små friske salvieblade
2 laurbærblade
½ tsk peber
2 dl andefedt

1 fed presset hvidløg
lidt tørret timian

Gnid andelårene godt ind i salt og sukker og stil dem køligt i fire timer – jeg lod dem dog stå i otte, og det fungerede fint. Læg salvieblade og laurbærblade i et ovnfast fad. Børst lårene fri for salt og sukker og læg dem i fadet. Drys med en smule salt og peber og fordel andefedtet over lårene. Dæk fadet til med stanniol. Steg dem i ovnen ved 140 grader i tre timer.

Fjern skindet fra lårene og findel kødet med to gafler, inden du hælder det i en skål. Bland kødet med presset hvidløg, salt og lidt tørret timian. Hæld det fedt over, som blev tilbage i fadet efter stegningen. Stil skålen med anderilette i køleskabet et par timer, inden du serverer det – gerne sammen med syltede agurker eller andet, der kan give lidt syrlighed til den fede and.

Note: Her må jeg lige komme med en advarsel – du skal ikke lave anderilette! Det smager alt, alt for godt! Den er allerede noteret som en must do til næste jul – uha uha, hvor er det syndigt. Godt jeg skal træne fire gange i næste uge, for sundt er det ikke, men smagen… uhm…27 thoughts on “Anderilette”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *