Andeleverpostej

Til frokost i dag kommer rugbrødet blandt andet  i selskab med andeleverpostej. Jeg fandt på at lave det, da jeg for et stykke tid siden faldt over andelever i supermarkedet og straks tænkte, at det måtte jeg prøve at lave et eller andet af. Jeg surfede rundt på nettet og så flere opskrifter på andeleverpostej, som jeg endte med at kombinere til nedenstående udgave.

Andeleverpostej
ca. to små bakker

550 g andelever
lidt smør
1-1½ tsk timian
salt og peber
½ dl cognac
1 spsk balsamicoeddike
1 løg, hakket
1 dl piskefløde

Fjern evt. urenheder fra andeleveren og steg den på en pande sammen med noget smør, til det lige akkurat bliver gennemstegt. Vend krydderierne i og hæld cognacen over. Når det har kogt næsten ind, hælder du pandens indhold i en blender sammen med løget, balsamicoeddiken og fløden og blender det til en ensartet masse. Smag evt. til med krydderier.

Servér sammen med stegte champignons og syltede agurker.

18 thoughts on “Andeleverpostej

  1. Elsker leverpostej i alle former har selv lavet noget på kyllingelever.

    Jeg har nu aldrig før set en opskrift hvor det ikke bliver bagt, så det ser spændende ud.

  2. Grith – nej, jeg studsede også først over, at det ikke skulle bages, men at man bare kunne nøjes med at stege kødet på panden, men da jeg havde set det i en del opskrifter efterhånden, så turde jeg godt gøre det 🙂

  3. Foodfanatic – den havde en forholdsvis tung og fyldig smag – ret voksen – og så en skøn cremet konsistens! Den er ret drøj i brugen – blandt andet på grund af, at der er ret meget smag i den – og så synes jeg, at den skal have noget modspil i form af syltede drueagurker eller lignende, så det spiste jeg til 🙂

  4. NYBH – mange tak! Den blev dejlig cremet i konsistensen og ret fyldig og nuanceret i smagen. Meget interessant og bestemt noget, jeg godt kan finde på at eksperimentere videre med ved lejlighed 🙂

  5. Eva – hihihi! Kan godt lide, du bruger 'franner' 😀

    Tror faktisk også, den vil være god på hvedebrød, men på det hjemmebagte rugbrød var den nu også ganske fin 🙂

  6. Camilla – uforudsete regninger og dårligt vejr? Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om noget madmæssigt 🙂

    Og det var en spændende ret, så den bør du prøve på et tidspunkt!

  7. Pingback: Rådyrsleverpostej | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Påskebrød, stegte sild med glaserede rødløg, salat med limabønner, radiser og feta | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Lammeleverpostej | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Påskebrød, stegte sild med glaserede rødløg, salat med limabønner, radiser og feta | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Inspiration til julefrokosten - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  12. Pingback: Inspiration til din påskefrokost - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *