Andeleverpostej
Til frokost i dag kommer rugbrødet blandt andet i selskab med andeleverpostej. Jeg fandt på at lave det, da jeg for et stykke tid siden faldt over andelever i supermarkedet og straks tænkte, at det måtte jeg prøve at lave et eller andet af. Jeg surfede rundt på nettet og så flere opskrifter på andeleverpostej, som jeg endte med at kombinere til nedenstående udgave.
Andeleverpostej
ca. to små bakker
550 g andelever
lidt smør
1-1½ tsk timian
salt og peber
½ dl cognac
1 spsk balsamicoeddike
1 løg, hakket
1 dl fløde
Fjern evt. urenheder fra andeleveren og steg den på en pande sammen med noget smør, til det lige akkurat bliver gennemstegt. Vend krydderierne i og hæld cognacen over. Når det har kogt næsten ind, hælder du pandens indhold i en blender sammen med løget, balsamicoeddiken og fløden og blender det til en ensartet masse. Smag evt. til med krydderier.
Servér sammen med stegte champignons og syltede agurker.
Elsker leverpostej i alle former har selv lavet noget på kyllingelever.
Jeg har nu aldrig før set en opskrift hvor det ikke bliver bagt, så det ser spændende ud.
Oh la la, lige noget for mig. Var den lækker? Det lyder dejligt med tilføjelsen af cognac.
Hold da op, det lyder lækkert! Hvordan blev den??
Mange hilsner
Birthe
Mmmhmmm, mumf! Det ser skisemig godt ud; på ristet franner eller måske en skive hjemmebagt rugbrød!
Uf, den lyder god med både cognac og balsamico – mmuuumm. Er i det hele taget vild med det meste på en and (er der i øvrigt noget jeg IKKE er vild med???)
Grith – nej, jeg studsede også først over, at det ikke skulle bages, men at man bare kunne nøjes med at stege kødet på panden, men da jeg havde set det i en del opskrifter efterhånden, så turde jeg godt gøre det 🙂
Foodfanatic – den havde en forholdsvis tung og fyldig smag – ret voksen – og så en skøn cremet konsistens! Den er ret drøj i brugen – blandt andet på grund af, at der er ret meget smag i den – og så synes jeg, at den skal have noget modspil i form af syltede drueagurker eller lignende, så det spiste jeg til 🙂
NYBH – mange tak! Den blev dejlig cremet i konsistensen og ret fyldig og nuanceret i smagen. Meget interessant og bestemt noget, jeg godt kan finde på at eksperimentere videre med ved lejlighed 🙂
Eva – hihihi! Kan godt lide, du bruger 'franner' 😀
Tror faktisk også, den vil være god på hvedebrød, men på det hjemmebagte rugbrød var den nu også ganske fin 🙂
Camilla – uforudsete regninger og dårligt vejr? Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om noget madmæssigt 🙂
Og det var en spændende ret, så den bør du prøve på et tidspunkt!
Uhm det lyder godt nok ekstremt lækkert 😀
Litzy – jeg var meget begejstret for konsistensen, og sammen med en syltet agurk er det en fin form for pålæg 🙂