Lammeleverpostej

Lammeleverpostej

Har du prøvet lammeleverpostej? Leverpostej er ikke just en af de mest fotogene former for pålæg, men det er jo en klassiker på det danske frokostbord. Jeg kan godt lide en helt traditionel leverpostej på svinelever, men de seneste par år har jeg eksperimenteret en del og har blandt andet lavet en andeleverpostej, kyllingeleverpostej og en rådyrsleverpostej.

I weekenden gennemgik jeg en af skufferne i vores fryser og faldt over en lammelever, jeg havde glemt alt om. Den skulle selvfølgelig ikke ligge der og kede sig, så den sørgede jeg for at tø op og brugte den derefter i en ny leverpostejs-version – nemlig lammeleverpostej.

Jeg hentede inspiration fra førnævnte svineleverpostej samt andeleverpostejen, da jeg lavede denne lammeleverpostej.

Lammeleverpostej

600 g lammelever
250 g smør
2 løg, hakkede
½ dl fløde
½ dl portvin
2 tsk timian
2 tsk salt
1 tsk peber

Put ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Blend det til en ensartet masse og hæld blandingen i et par små fade (eller hvad du nu har). Bruger du stanniolforme så stil formene i vandbad i ovnen. Bag leverpostejen ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Servér din lammeleverpostej lun sammen med syltede drueagurker eller syltede rødbeder.

Note: Dette bliver en forholdsvis blød lammeleverpostej, så længe den er lun, men får den lov til at sætte sig i køleskabet et par dage, så er den mere skærefast. Prøv evt. at putte lidt mere smør i – gerne 50-100 g – så der er mindre chance for, at den bliver tør under bagningen.

Vær obs på, at denne leverpostej er kraftigere i smagen end en almindelig svineleverpostej. Det er derfor er en god idé at kombinere den med syltede rødbeder eller drueagurker, så leversmagen får noget modspil – altså med mindre du gerne vil have en tydelig leversmag i din leverpostej.



7 thoughts on “Lammeleverpostej”

    • Mange tak! Jeg synes, det er sjovt at eksperimentere med den klassiske leverpostej – den kan jo varieres ret meget, når det kommer til stykket 🙂

  • Kære Piske
    Lavede selv en på lam tidligere på året, men var lidt nervøs for, om den måske blev for “lammet”. Hvad synes du? Jeg syntes egentlig, at smagen var ret mild, men jeg endte desværre med en meget tør postej. Varmen må have været for heftig, for den var sprækket på toppen. Får lyst til at prøve igen 🙂
    Kh Nadia

    • Det synes jeg egentlig ikke, men den er selvfølgelig kraftigere i smagen end alm. leverpostej og mætter derfor hurtigere. Denne udgave blev også lidt tør, men jeg tror, jeg fik givet den lidt for længe (da jeg var bange for, at den ikke blev gennembagt), så jeg har nedjusteret tiden i opskriften i forhold til, hvad jeg selv gav den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *