Syltede drueagurker med dild og fennikelfrø

syltede drueagurker, syltning, salt, lagereddike, eddikelage, lagereddike, rørsukker, dild, fennikelfrø, drueagurkerMin far laver verdens bedste syltede drueagurker OG verdens bedste syltede asier! Af samme grund har jeg aldrig selv forsøgt mig i den retning, for det ville jo være helt umuligt at komme op på siden af.

Ikke desto mindre har jeg netop leget med drueagurker, og det blev ganske godt. Sidste år ledte jeg – uden held – efter drueagurker med syltning for øje, men i år lykkedes det, da jeg fandt dem i en af udendørsboderne ved Torvehallerne. Jeg elsker, at jeg her kan finde en masse af de varer, som supermarkederne ikke har!

Jeg tog udgangspunkt i klassikeren ‘Den grønne syltebog’, men justerede mængderne lidt og tilsatte også fennikelfrø. De smagte ikke nær så meget igennem, som jeg havde forventet (med mindre man decideret bed i et frø), så måske skal de ristes først og derefter puttes i lagen under opkoget? Jeg ville godt have brugt dildskærme, men det glemte jeg at købe i Torvehallerne, så jeg måtte nøjes med almindelig dild, og disse agurker blev også lidt mildere end dem, som jeg plejer at få.

Syltede drueagurker med dild og fennikelfrø
2 mindre glas

Saltlage:

7 dl vand
70 g salt
½ dl økologisk lagereddike

Eddikelage:
½ l lagereddike
400 g rørsukker
½ bundt dild
1½-2 spsk fennikelfrø – evt. ristede

500 g små drueagurker

Kog saltlagen op og lad den afkøle. Vask agurkerne grundigt og lav et snit i hver ende af dem. Læg agurkerne i en skål og hæld saltlagen over. Læg en lille tallerken over, så den kan presse agurkerne ned og holde dem dækket af lagen. Stil skålen i køleskabet i et døgn.

Dagen efter hælder du saltlagen fra. Skold et par sylteglas, ryst lidt vodka rundt i glassene og hæld det ud. Put dernæst agurkerne i glassene. Bring eddike og rørsukker i kog og put dernæst dilden og fennikelfrøene i. Hæld derefter lagen ud over drueagurkerne i de to glas og sørg for, at agurkerne er dækket helt af væsken. Kan spises efter få dage, men bliver bedre af at trække i længere tid.

Nu overvejer jeg at dyrke drueagurker næste år, så jeg for alvor kan komme i gang med agurkesyltningen…

syltede drueagurker, syltning, salt, lagereddike, eddikelage, lagereddike, rørsukker, dild, fennikelfrø, drueagurker

Agurk trængt op i et hjørne få sekunder inden, at den blev spist…

23 thoughts on “Syltede drueagurker med dild og fennikelfrø

 1. Ære være Den Grønne Syltebog – den er skisme god. Dog må jeg indrømme at jeg efter at have opdaget Piskeriset;-), har sviget den en smule – er begyndt at skele mere og mere til dine opskrifter – med en tvist som i de fleste tilfælde giver et stort plus til opskrifterne. Hørte jeg du sagde FEDTERØV – ? Drueagurkerne lyder skønne – du har ret – desværre er det en sjældenhed at finde dem i alm. forretninger.
  Hilsen Charlotte

 2. Elsker drueagurker og cornichoner. Klassiske eller med et lille twist. Det er næsten noget af det bedste man kan sylte.

  Og så er jeg helt pjattet med dit øverste foto. Meget flot.

  God weekend

  Mange hilsner
  Maj

  • Det elsker jeg også! Især når de er rigtig sure – desværre støder jeg tit på udgaver, der er lidt for søde, så jeg eksperimentere mere selv 🙂

 3. Jamen, jeg bliver nødt til at spørge, hvorfor det hedder en saltlage, når der ikke er salt i??

  Jeg har også planer for den helt store sur-syltetur i år, noget jeg ellers ikke har gjort det så meget i, men nu er lysten der igen.

  God weekend, dér!

 4. Årh det er så godt med noget surt engang imellem – og syltede agurker, se det er noget af det allerallerbedste! Det må jeg prøve at lave 😀

 5. Årh mand, jeg kommer gerne til en leverståhejmad hos dig! Shit det ser godt ud. For en, der elsker smørrebrød og dansk frokost som jeg gør – så ser det der virkelig læks ud! Det må være nemt… jeg kan bare ikke rigtigt tage mig sammen 😛

  • Det ville da være let og hurtig hverdagsmad 😀
   Kan du egentlig tåle de almindelige leverpostejer fra supermarkedet, eller putter de mælkeprodukter i dem?

  • Jeg tror også, jeg vil eksperimentere videre med det, når jeg får chancen – det er en glimrende mulighed for at lave flere syltesager 😉

 6. Syltede asier, ja tak, dog kun på en leverpostej-rugbrødsmad; syltede agurker, nej tak 🙂

  Sjovt eller ej, så opfattede jeg dit nederste foto som et stykke, lettere mørkstegt ål, hvormed stuvede kartofler med masser af finthakket persille poppede op på min interne billedskærm, mums 😀

  • Hehehe – det er et close-up af en af de små agurker, så spis den endelig ikke, mens du tænker på ål 😀

 7. Pingback: Anderilette med spidskål og solbær | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Forloren hare – dansk farsbrød | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Inspiration til din påskefrokost - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 10. Pingback: Slider med grillet okseklump og peberrod - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 11. Pingback: Hjemmelavet sylte - luksusudgave - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *