Blommemarmelade med kanel

blommemarmelade, marmelade, syltning, rørsukker, vaniljestang, vanilje, kanel, citronerTidligere på ugen faldt jeg over nogle store, mørkerøde, og saftige blommer hos en af grønthandlerne, og sådan en pose måtte straks med hjem. Da jeg havde nydt et par stykker i rå udgave, blev resten af frugterne skyllet og udstenet, inden de blev kogt til marmelade. Jeg overvejede kort at bruge opskriften på blommemarmelade med valnødder, for det er min yndlingsopskrift på blommemarmelade, men den bliver bedst, hvis du bruger mørkerøde blommer med kraftig smag, og disse blommer var milde og sødmefulde.

Blommemarmelade med kanel
2 glas

450 g mørkerøde og saftige blommer – udstenede
250 g rørsukker
½ vaniljestang, hvor kornene skrabes ud først, inden begge ting ryger i gryden
2 kanelstænger
saften fra en citron

Hæld blommerne i en gryde sammen alle de andre ingredienser undtagen citronsaften. Lad det koge op – evt. sammen med ½ dl vand – og lad det simre i ca. 10 minutter. Tag kanelstænger og vaniljestang op af marmeladen og rør derefter citronsaften i marmeladen. Kan du godt lide, at marmelade er helt glat og ensartet, kan du blende den, inden den hældes på skoldede glas. Jeg synes, det er hyggeligt, at marmeladen har lidt struktur, så det undlod jeg. Opbevar marmeladen køligt og spis den på hvedebrød eller sammen med ost.

Note: Et fint alternativ til yndlingsblommemarmeladen, når nu det var ret søde og milde blommer, jeg havde fået fat i.



19 thoughts on “Blommemarmelade med kanel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *